tiistai 11. kesäkuuta 2013

98. Estevalkkua ja kisavalmisteluja

Tänään taas työntäyteinen päivä takana. Aamupäivällä käytiin laitumella jakamassa tammojen iso lohko kahteen osaan, jotta ruunat saisi lisää evästä. Onneksi apukäsiä oli tarjolla, niin homma sujui sukkelaan ja ruunat pääsivät tyttöjen viereen. Pieni jännitysmomentti on nyt kyllä olemassa seuraavan kerran kun laitsalle menee...Väliaita on vain yksinkertainen. Vetääkö siis Manu langat mäkeen etukoivellaan vai pysyvätkö omilla puolillaan. Tilanne oli varsin rauhallinen kyllä kotiin lähtiessä. Oli niin ihanaa katsella, kun tammat ja ruunat muodostivat kimpassa kymmenen hevosen lauman. Näiden lisäksi laitsalla on vielä oripojat (3 kpl). Ja silti kotipihakin on täynnä hevosia...Mistä niitä oikein tulee...

Laidunaskartelujen jälkeen agrin ja kaupan kautta kotiin. Lapsille (ja itselle) evästä naamaan ja laittamaan Sissiä valmiiksi Annan valkkua varten. Kiva päästä vielä hyppäämään ennen huomisia kisoja. Valkussa Siiseli oli pitkästä aikaa rauhallinen ja kuulolla. Vain parille esteelle rynnittiin. Oliskohan kuumuus ja laiduntaminen vienyt suurimmat mehut tammasta. Löysä se ei kuitenkaan missään nimessä ollut, vaan oikein hyvä! Annakin kehui.

Ensin tultiin muutamia linjoja ja lopuksi rata. Nyt esteet oli "sopivalla" korkeudella, siellä n. 90-100cm. Oma pää pysyi hyvin kasassa ja maltoin jopa odottaa suurimman osan lähestymisistä. Nyt vaan kun huomenna muistaisin pysyä pystyssä enkä anna ponin rynniä esteille. Vetämäänkään ei saa kuitenkaan jäädä. Sain myös sarjat ratsastettua kunnolla, joten ohimenojakaan ei tullut. Poni oli myös suorempi kuin yleensä. Sileällä verkatessa oli kyllä edelleen kiinni vasemmalla ja verkkahypyissäkin valui vasemmalle ulkokurviin ympyrältä. Hieroja on jo varattu ja varmaan hampaiden tsekkaus voisi myös auttaa.

Valkun jälkeen varusteiden kuuraus (työharjoittelijamme Alisa huolehti siitä), auton siivous ja pakkaus sekä lopuksi ponin pesu ja iltatalli. Samalla, kun Alisa pesi kamoja, työskentelin Roopen (4-v. connemaraori, ratsutuksessa) kanssa. Tähän asti sen kanssa on mennyt tosi hyvin, mutta tänään sai jonkun sätkyn käytävällä, kun menin hakemaan kypärää. Kentälläkin oli vähän jännittynyt ja selkäännousussa pyöri ja hyöri. Työskentely painoittui siis selkäännousutreeniin. Hyvin äijä lopulta seisoi, jonka jälkeen ratsastin yhden ympyrän käynnissä kumpaankin suuntaan ja annoin olla. Huomenna jatketaan.

Tässä vielä kuvia valkusta. Ihanaa, kun on välillä joku, joka jaksaa kuvailla. Kiitos siis Karitalle kuvista!
Ai miten niin vinossa...
Radalla este yksi. (sininen portti este nro 3, keltainen muuri 11, sininen okseri 12b)
este nro 2
este nro 10
este 11
ja vielä 12b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti