tiistai 25. kesäkuuta 2013

104. Lomalta paluu, laihdutusta ja lihotusta

Tässä alkaa olla poniineilla kesälomat ohi ja treenit kohti kauden ikäluokkakisoja alkaa todenteolla. Pettilän laitumella on tällä hetkellä enään pikkupojat Lenni, Kake ja Reetu. Toipilaat ruunat Aatu ja Bisse. Sekä muuten vaan vielä lomailevat Kakru ja Lelu. Sissillä alkaa loma viikonloppuna ja ajattelin, että se saakin sitten lomailla aina elokuun puoleen väliin asti. Ei tarvitse potea huonoa omaa tuntoa siitä, että se seistä möllöttää tarhassa, kun ei ehdi kunnolla treenata. Ponibreeders elokuun 10.-11. päivä odottaa noita 5-v. neitoja (4kpl) ja lisäksi Roope on vielä heinäkuun ratsutuksessa. Mietin myös Tarmon viemistä takaisin laitumelle Pettilään vielä heinäkuuksi. Laatuponikilpailu on vasta syyskuun lopussa, joten aikaa harjoittelulle jää elo- ja syyskuu kuitenkin. Tänään saatiin kiireellisimmät kengitettyäkin ja ensi viikolla loput. Vielä tarttis eläinlääkäri saada paikalle hampaita tsekkaamaan.

Nuorilla tammoilla alkoi nyt sellainen Fat Camp...ovat niin paksuja, etteivät vermeisiinsä mahdu. Piti tehdä tammaporukoihin jako lihavuuden mukaan, että ruokinta on helpompaa. Tai sen säännöstely. Netalla olis tarkoitus mennä lauantaina aluekoulukisoihin Lohjalle nuorille hevosille tarkoitettu He B:3. Eilen otettiin kevyt harjoitus, askellajit läpi ja vähän siirtymisiä. Kivasti tamma oli kuulolla kuukauden loman jälkeen ja eteenpäinpyrkimyskin oli normaalia parempi. Laukka oli vähän työlästä ja tahti meinasi hävitä, mutta eiköhän se sieltä löydy. Glow aloitti myös treenit. Varovasti senkin kanssa ensin ihan puolen tunnin pätkillä eilen ja tänään, askellajit läpi ilman satulaa. Ponin muoto on parantunut ja tahti säilyy helpommin. Nyt vaan kisoja merkkaamaan kalenteriin sillekin, jotta saadaan rutiinia. Toivottavasti maha alkaa pienentyä, jotta kehdataan kotipihasta poistua ;) Myös Minni ja Rose pääsivät heti hommiin. Minni siirtyykin nyt kuun vaihteessa vuokraajalleen Annille ylläpitoon. Breedersit ratsastan vielä ja toki sitten vähän täytyy treenatakin, mutta pääosin poni on kokonaan Annin käytössä.

Sissin kanssa harjoiteltiin tänään vähän koulua. Sekin on ilmoitettu Lohjalle aluekoulukisoihin. Nyt mennään meidän ensimmäinen He A aluetasolla. Onhan niitä alue HeB-tason ratoja jo kaksi takana. Väistöt oli vähän vaikeita, kun niitä ei ole treenattu aikoihin. Vastalaukoissa oli alkuun vähän jännittynyt, mutta parani loppua kohden. Myös temponvaihteluissa otti vähän kierroksia. Kanget oli käytössä. Nyt kuolain on hyvä, mutta suitset on liian isot. PONY-kokoon pitäisi vaihtaa, kun cob on viimeisissä rei'issä eikä oikein situ sittenkään. Onneksi huomenna on Krissen kouluvalkku. Saadaan vähän hiottua vielä kuvioita. Torsataina on sitten alue-esteitä Salo Horse Showssa luokissa 90 ja 100cm.

Ekulla on aloitettu (tai oikeastaan jatkettu) lihotuskuuri. Saa nyt kolme kertaa päivässä väkirehut Greenlinen kera, heinää reilusti ja lisäksi vielä niitettyä tuoretta ruohoa pari kottarillista päivässä. Toivotaan, että kotiutumisen myötä alkaisi myös lihoa. Pikkuhiljaa olisi tarkoitus myös aloittaa kevyt ratsastelu Herran kanssa. Jos saisi vähän lihastakin vielä rakennettua. Vaikka se onkin vielä kovin kuivassa kunnossa, niin kyllä sitä on ilo katsella. Koko olemuksesta huokuu sellainen vanhan ja arvokkaan herrasmiehen charmi. Mä olen kyllä niin tykästynyt oriiseen. Toivottavasti se ehtii jättää meille monta hienoa varsaa vielä. Lissu ei ole nyt yhtään lämmennyt, mutta Sissi olisi jatkuvasti aidalla tyrkyllä ;) Täytyy pyytää eläinlääkäri tsekkaamaan Lissun kiiman tilanne, kun tulee noita raspaamaan. Varsomisen jälkeen kun tarkastettiin, niin kohtu ainakin oli täysin toipunut ja kiimaan tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti