keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

64. Tallin ponit

Koska tänään oli taas ihan tavallinen päivä, päätin tehdä esittelyn meidän tallissa asuvista hevoseläimistä.

Doyher Ruby Rose, "Rose", 5-v. connemaratamma. Meidän oma poni, joka on hankittu tulevaisuuden siitostammaksi. Iso ja roteva, toivottavasti menee vielä ponimittaan. Nyt kisaa seura- ja aluetasolla He C/B ja 80/90 cm. Tavoitteena ikäluokkakisat. Herkkä ja miellyttävä ratsastaa. Tällä hetkellä pääosin Outin ratsuna.


Ohana Cornette "Netta", 5-v. connemaratamma. Meidän oma kasvatti, myyty viime syksynä Saijalle. Sitä ennen varsonut meille yhden orivarsan. Superkiltti ja monipuolinen harrasteponi, jolle kaikki käy. Aloittelee kisauraansa He C ja 50-60 cm tasolla. Tavoitteena myöskin ikäluokkakisat. Hieman jarruttaa vielä helposti ratsastaessa, mutta selvästi kouluponin aineksia löytyy. Maastossa ja kärryillä toimii hienosti. Ratsastan läpi noin kerran viikossa.

Edenwoods Cassiopeia Cashel "Sissi", 8-v. connemaratamma. Mun ykkösponi tällä hetkellä. Erittäin herkkä ja helposti kuumuva poni, jolla kapasiteettia ja liikettä löytyy. Nyt kisataan esteillä ja koulussa seura- ja aluetasolla HeB-A ja 90 cm. Myös kenttää tarkoitus kokeilla kesän aikana. Myöskin tulevaisuuden siitostamma ja toivottavasti Pepin kisaponi. Pikkuponi kokoa.
Bismarck II "Bisse", 12-v. virontuonti puoliverinen ruuna. Miian, Vernan ja Krissen kimppahevonen. Entinen tuntihevonen, superkiltti ja osaava opetusmestari. Maastossa tosin saattaa esittää ylimääräisiä kuvioita. Oikein mukava yksäri käsiteltävyydeltään ja käytöstavoiltaan näin tallinpitäjän näkökulmasta. Laumassa kovin leikkisä ja onkin laittanut parhaan kaverinsa Manun loimet ja riimut useammin kuin kerran uuteen uskoon.


Manchesteris "Manu", 7-vuotias liettuantuonti puoliverinen. Kiltti ja leppoisa nuori ruuna, joka on sairastanut lähes kaiken mitä hevonen voi sairastaa. Toimiin omistajansa Päivin harraste- ja opetteluhevosena. Toistuvien sairasteluiden takia kuntoa kohotellaan nyt pikkuhiljaa. Tarhassa leikkii aktiivisesti Bissen kanssa ja teloo itseään. Manu kuvittelee edelleen välillä olevansa ori ja se onkin meidän paras "härnääjä" kiimoja tarkkaillessa.


Vasarpoik "Aatu", 19-vuotias suomenhevosruuna. Nuorempana kilpaillut aktiivisesti alue-esteillä, mutta nyt viettää leppoisampia harrasteratsun päiviä omistajansa Lauran hoivissa. Vahti ei ole tällä vaarilla hidastunut lainkaan, vaan maastoreissulta tullessa kaverit ovat  jossain perässä. Luonteeltaan superkiltti ja laumassa liiankin alistuvainen. Joutuu helposti kiusatuksi. Erittäin mukava ja vaivaton asukki.
Milenan Temuli "Lelu", 11-vuotias suomenpienhevosruuna. Kiltti ja leppoisa käsitellä, reipas ja ahkera ratsastaa. Kilpailee omistajansa Liinan kanssa aluetasolla pääasiassa esteillä 100 cm tasolla, mutta myös koulua ja kenttää. Aikanaan hyväksytty jalostukseen, mutta ruunattu sittemmin (8-vuotiaana). Laumassa erittäin kovapäinen ja tarhaileekin pääasiassa yksin. Sopivan kaverin löytyessä on leikkisä ja aktiivinen.Texas Child "Kakru", 11-vuotias amerikkalainen lämminverinen, tamma. Omistajansa Päivin maasto- ja harrastekaveri. Alunperin luonteeltaan hieman arvaamaton, mutta nyt toimii kuten muutkin. Paitsi karsinassa. Tämän on tallinpitäjän painajainen. Potkii karsinan seiniä lähes jatkuvasti ja karsina onkin vuorattu kumimatolla. Potkii myös muita hevosia ja vaatii lauman, jossa ei ole johtajana. Lämpöseksi toimii hienosti ratsuna ja osaa koulukiemuroita kasapäin. Tasaisuus ei ole Kakrun valtti.

Zsofi "Sohvi", 21-vuotias unkarilainen puoliveritamma. Omistajansa Lindan opetusmestari. Herkkä ja itsetietoinen, jatkuvalla lihotuskuurilla iän tuomien haasteiden takia. Kiltti käsitellä, mutta ratsain kevätjuhlaliikkeet saattaa olla käytössä laukoissa.

Aramara Eliza "Lissu", 23-vuotias connemaratamma. Ensimmäinen oma ponina ja syypää tähän kaikkeen. Ei edelleenkään tajua olevansa vanha ja raihnainen, vaan vauhtia olisi vaikka muille jakaa. Parin viikon päästä pitäisi varsoa seitsemännen varsansa. Superkiltti käsitellä, mutta ratsain haastava herkkyyden ja ylimääräisen vauhdin takia. Kentällä toimii aloittelavammillakin ratsastajilla. Arvostaa vain omaa seuraansa, mutta voi tarhailla kaikkien kanssa. Etujalat vähän vaivanneet, mutta kunnossa tällä hetkellä. Toimii nyt siis vain siitostammana harraste- ja kilparatsun uran jälkeen.Lilli, 17-vuotias wels-shettisristeytys tamma, Toimii tällä hetkellä meidän lasten ponina. Superkiltti käsitellä ja lapset touhuavatkin suurimmaksi osaksi itsenäisesti sen kanssa. Ratsain poni on melko haastava ja jääräpäinen. Ei tee mitään tyhmää, mutta ei välttämättä käänny tai halua edetä. Kärryillä toimii ajatuksesta. Erinomainen opetusponi lapsille. Ollut meillä jo 10-vuotta.Ohana Chantal "Minni", 5-vuotias connemaratamma. Oma kasvatti, joka on kertaalleen jo myyty, mutta ostettu takaisin. Omanarvonsa tunteva ja tammamainen ponineito. Varsonut kerran ja nyt tähtää ikäluokkakisoihin. Tutustuttaa samalla vuokraajaansa Annia ponin pitämisen saloihin. Kiltti tamma, mutta vaatii jämpiä ja varmaa käsittelyä, ettei ota ylivaltaa. Ratsain reipas, mutta vielä hyvin raaka ja voimaton. Edistyy kuitenkin huimaa vauhtia.

Ruby Bailey Pondi "Belle", 1-vuotias connemaratamma suoraan Irlannista. Omistajansa Merjan heräteostos saapui meille opettelemaan peruskäsittelyä ennen laidunkauden alkua. Varsa on vähäisestä käsittelystä huolimatta varsin luottavainen ja käsittely alkaa sujua normaaliin tapaan. Laumassa pohjimmaisena ja hieman "raukka", mutta eiköhän se itseluottamus kasva iän ja kotiutumisen myötä. Tästä hienosta varsasta kuullaan vielä.


Kronos von Kellerberg "Jekku". 9-vuotias shettisruuna. Myös Jekun omistaa lIndan perhe ja pääosin sitä ratsastaa perheen poika Ville. Kiltti käsitellä, mutta ponimaiseen tapaan kokeilee vähän väliä käsittelijöitään. Joka tilanteessa toimii kuitenkin luotettavana lastenkin kanssa. Ratsain suosikkilintsaus on maate meno. Hyppää erittäin varmasti ja mielellään. Laumassa jää helposti hieman alakynteen, mutta nyt on saanut Lillistä oikein sydänystävän.

Rockfield Arctic Glow "Glow", 5-vuotias connemaratamma. Glow on meillä ratsastettavana ja tähtäimenä on ikäluokkakisat tälle kaudelle. Glow on myös varsonut kerran. Tamma on herkkä ja tällä hetkellä erittäin pullea. Lupaavasti ollaan kuitenkin edetty ja poni toimii perusasioissa sujuvasti. Glown tilalle sen omistajan Merjan luo muutti meiltä 2-vuotias tamma Ohana Elegance "Kaija".Ohana Exellence "Lenni", 2-vuotias connemaraori. Meidän oma kasvatti, tulevaisuuden estetykki. Luonteeltaan kiltti, mutta todella energinen. Odottelu ei kuulu Lennin tapoihin. Pikkuhiljaa kärsivällisyys on kasvanut niin, että normaalihoitotoimet sujuu ilman säätöä. Lenni opettelee ohjasajoa ja kohta saadaan kärryt perään. Laumassa Lenni on varsinainen kiusanhenki ja haastaa kaikkia leikkiin halusivatpahan ne tai eivät.

 Ohana Flannacán "Kake", Minnin 1-vuotias varsa, connemaraori. Kiltti ja järkevä poninalku. Varsana kovin arka, mutta nyt toimii jo rohkeasti kaikissa tilanteissa. Viettää leppoisaa varsan elämää laumassa. Aina välillä "tehdään töitä" ja käydään tallissa harjauksessa, talustuslenkillä tms. jotta oppii olemaan myös erillään muista.
Ohana Frederico "Reetu", 1-vuotias connemaraori. Reetu on Netan poika ja luonteessa huomaa selvästi johtajatamman pojan etuudet. Varsa on helposti hieman röyhkeä ja koittaa isotella mikäli energiaa patoutuu. Poni myytiin kertaallee, mutta palautui kotiin juurikin painikaverien puutteesta aiheutuneista ongelmista johtuen. Laumassa eläessään poika on hyvin kiltti ja järkevä käsitellä.


Ohana Domhnall Dash "Tarmo", 4-vuotias connemaraori. Oma kasvattimme, jonka tähtäimessä on kolmen viikon päässä häämöttävät oripäivät. Kiltti ja energinen nuori mies, joka rakastaa hyppäämistä. Laumassa sosiaalinen, ei lainkaan pomottava luonne. Asuu edelleen kimppakarsinassakin. Hieman tammat häiritsevät välillä keskittymistä työskennellessä, mutta pysyy kuitenkin hyvin nahoissaan. Aloittelee kisauraansa ja tulevaisuus määräytyy pitkälti oripäivien tuloksen jälkeen. Varsinainen kullanmuru joka tapauksessa.

3 kommenttia:

 1. Tämä esittely olikin hyvä, teillä on noita poneja niin monta että välillä mietin kuka olikaan kukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että selkiytti :) Välillä omakaan väki ei pysy perässä ja kesää kohden määrä vain lisääntyy.

   Poista
 2. Tää esittely oli kiva. Nyt tietää kenestä on kyse.
  T. Tuire & Sessa (Rockfield Honest Feeling)

  VastaaPoista