sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

56. Kisaviikonloppu

Kisakausi aloitettiin tänä viikonloppuna. Parit harjoituskisat ollaan käyty, mutta niistä ei ole olemassakaan mitään tuloksia tms. joten niitä ei lasketa ;)

Lauantaina oltiin pikkuponien ja lasten kanssa Kotimäessä seuraestekisoissa. Peppi meni ensin Jekulla puomiluokan ja Ville Lillillä. Ristikkoluokkaan ponit vaihdettiin. Oli niin kiva katsoa kuinka Lilli oikein innostui puomiluokassa. Peppikin muisti Jekun kanssa radan ja selvitti sen ilman mitään apuja. Ristikkoluokassa Peppiä jännitti niin kovasti, että juoksin vieressä "pitämässä hänestä kiinni". Lilli oli edelleen superreipas ja eteni hyvin joka esteelle. Hypyt oli sujuvia ja Peppikin pääsi niihin hyvin mukaan. Sovittiinkin, että ensi kerralla ei tarvitse enää pitää kiinni. Eiköhän se rohkeus sieltä pikkuhiljaa löydy harjoituksen myötä. Kyllä oli onnellisia ratsastajia, kun molemmat saivat kaksi ruusuketta :)

Sunnuntaina oltiin kahdella kopilla nuorison kanssa seuraestekisoissa Melkkilässä. Ristikkoluokassa mukana olivat Minni, Netta ja Tarmo. Rose ja Outi menivät jo "oikeita" esteitä 70 cm luokassa.

Minnin kanssa oli oma jännityksensä meneekö poni yli yhdestäkään esteestä. Onneksi ristikot oli niin pieniä, että niistä olisi voinut vaikka kävellä yli. Verkassa Minni oli oikein reipas eikä kytännyt maneesia eikä esteitä. Esteillekään ei epäröinyt hetkeäkään. Radalla meinasi vähän tulla hätä, kun samassa verkkaryhmässä ollut Netta joutui odottamaan vuoroaan ulkopuolella. Reippaasti Minni lähti kuitenkin radalle ja kääntyikin yllättävän hyvin tiukemmissakin kurveissa. Viitosesteelle tuli kielto. Siihen paistoi pahasti aurinko maneesin ikkunoista ja lisäksi este piti hypätä katsomoon päin. Toisella yrityksellä siitäkin päästiin yli ja viimeinen este meni sekin sujuvasti. Poni ylitti kaikki odotukset ja toimi kuten kuuluukin. Ehkä se hyppääminenkin alkaa sujua. Luotto on kova, mutta nyt edetään varovasti.

Tarmolla oli elämäsä kolmas hyppykerta ja ekat kisat. Poni toimi kuin olisi tehnyt tätä aina ennenkin. EI mitään kyttäämistä tai epäröintiä. Innoissaan se eteni esteeltä toiselle hyvin suoraviivaisesti. Välillä jouti oikein himmailemaankin, ettei ihan villiinny. Tarmo nappasi heti ekoista kisoistaan rusetin selvittämällä radan puhtaasti. Odottelu kisapaikalla ei kyllä kuulunut hänen vahvuuksiin, mutta eiköhän sekin puoli ala sujua kokemuksen myötä.  Älyttömän taitava poni! Sai olla niin ylpeä omistaan :)

Tarmon rata:  http://www.youtube.com/watch?v=nwiIsIG1Np0&feature=youtu.be

Netta selvitti myös ristikkoluokan puhtaasti saaden jälleen rusetin.

Rose meni ratansa vanhan konkarin lailla kyttäämättä mitään. Puhdas rata eikä aikavirheitäkään. Lopulta sijitus oli kolmas. Rusetti siis myös Roselle. Niin taitava poni sekin.

Neljästä ponista kolmelle puhdas rata! Erittäin hyvä saldo siis tälle reissulle. Tästä on hyvä jatkaa okohti uusia koitoksia. Täytyy varm,aan oikein ottaa kalenteri ja kisakutsut naaman eteen ja suunnitella minne vie mitäkin poneja. En kuitenkaan halua rasittaa nuoria liikaa, mutta kokemuksia on hyvä kerätä ja totutella erilaisiin tilanteisiin. Onneksi noita poneja on tossa sen verran monta, että aina on joku jonka voi ottaa mukaan. Ja tietysti myös Peppi haluaa kiertää pieniä luokkia Lillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti