tiistai 5. maaliskuuta 2013

46. Haasteena suojakeli

Eilen tuli koko päivä lunta vaakasuoraan. Ei juuri houkutellut pistää nokkaansa ulos ovesta. Lumisade helpotti onneksi illaksi, kun pidin tuntia kotikentällä.

Tänään keli oli suosiollisempi, mutta lämpöasteet aiheutti omat haasteensa, varsinkin Sissin kohdalla. Ensi menin Glown kanssa maastoilemaan. Metsässä oli hyvä mennä, mutta teillä sai kyllä olla kieli keskellä suuta, kun Glow on edelleen ilman kenkiä. Onneksi metsätiet ei ehtineet mennä jäisiksi asti, niin pito oli ihan ok. Uskallettiin vähän ravata ja laukatakin. Kun pihasta päästiin liikkeelle, koko lenkki sujui oikein leppoisasti ilman keskusteluja suunnasta tai vauhdista. Poni ei kyllä uskalla rentoutua vielä ihan täysin, vaan koko ajan pitää olla vähän skarppina. Mutta jospa se siitä, kun maastot tulee tutummiksi ja luottamus kuskiin paranee.

Sissin kanssa otin riskin ja menin kentälle. Tilsakelit ei ole sen ratsastuksen kannalta ihan optimaalisia, kun poni-parka jännittyy niin kovin lentelevistä tilsoista. Koitettiin siis ratsastaa ihan leppoisasti ja kevyesti. Melko hyvin siinä onnistuttiinkin ja poni malttoi välillä rentoutuakin säsähdyksistä huolimatta. Se olisi voinut olla kuin viulunkieli koko ajan. Vasen pohje ei meinaa nyt millään mennä läpi. Vasemmassa kierroksessa se nojaa jalkaa vasten eikä taivu kunnolla ja oikeassa kierroksessa taas valuu lapa edellä ulos eikä meinaa kääntyä. Koitin sitten vähän jumpata oikeaa kylkeä avoilla ja kääntymistä parannettiin ulkoasetuksilla. Laukoissa poni toimi hyvin molempiin suuntiin eikä mitään sätkyjäkään tullut. Hyvin pysyi paketti kasassa, olis voinut laukata vaika kuinka kauan. Koko ajan pidin tahdin hitaana ja muodon mahdollisimman matalana, jotta poni ei jännittyisi niin paljon. Yllättävän hyvin se toimi, vaikka en edes aluksi meinannut ratsastaa sitä, kun ei siitä olisi mitään tullut. Hyvä, että menin kuitenkin.

Sitten pidin taas yhden tunnin ja tunnin jälkeen menin vielä pienen hetken Tarmolla. Vähän pojalla oli keskittyminen hukassa, mutta hyviäkin pätkiä tuli. Ajattelin ottaa sen huomenna Krissen valkkuun. Jos tulisi vaikka jotain kuningasajatuksia työskentelyyn ja kehityskohteisiin oripäiviä ajatellen.

Karvainen keltainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti