keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

53. Ponini haluaa olla panda...

Eilen levitettiin vähän tervaa karsinoiden seiniin, kun pikku kullanmurut on hieman niitä maistelleet. Tiesin, että aamusta saattaa karsinoissa olla enemmän ja vähemmän kirjavia poneja. Sissi oli päättänyt hinkata päätään seinään ja sillä oli sitten vasemman silmän ympärillä panda-kuvio. Muutaman tunnin päästä piti lähteä ratsastamaan sen kanssa, mutta silmä olikin ihan turvoksissa ja rähmi... Ei siis lähdettykään ratsastamaan, vaan mentiin putsaamaan silmä. Ensin pyyhin tervaa siitä ympäriltä lämpimällä vedellä ja pumpulilla. Silmässä/ympärillä ei näkynyt mitään haavoja tms. Oli vissiin saanut tervaa silmäänsäkin. Putsauksen jälkeen laitoin silmään vielä Aloe Vera-geeliä, kun tuttuni on sitä kovasti kehunut. Iisan hot spotin sain paranemaan sillä parissa päivässä.





Koska ilma oli myös kovin aurinkoinen, laitoin tammalle vielä mustan "hupun" päähän. Sissi oli hyvin järkyttynyt siitä ja melkein istui käytävällä huppua pukiessa. Illalla ponia sisäänhakiessa silmä näytti ihan normaalilta. Toivottavasti siis selvittiin vain säikähdyksellä ja silmä olisi ok huomennakin.

Tänään oli taas vuorossa Lennin ohjasajo. Pihasta poistuminen oli hankalampaa kuin viimeksi. Lenni koitti väkisin tunkea tarhan portille. Jäkitti urakalla myös naapurin pihaan tultaessa. Suostui menemään vasta kuin meidän harjoittelija käveli edessä. Pihan ohi päästyämme homma sujui mallikkaasti eikä kyttäämistä ollut läheskään yhtä paljon kuin viimeksi. Kotiin päin Lenni oli jo superkiltisti. Siinä on vaan niin paljon samaa kuin äidissään. Kyllä siinä hiki tulee, kun saa tosissaan pistellä, että pysyy ponin perässä. Tallikäyttäytyminen alkaa olla siivoa eikä poni hermostu, vaikka joutuu olemaan harjattavana vähän pidempäänkin. Jalatkin nousi paljon sujuvammin kuin viimeksi (tai siis se yksi jalka, jonka kanssa oli viimeksi ongelmia).

Näyttääpä se jo isolta ;)
Iltapäivällä oli ohjelmassa vielä maastolenkki Glowlla Pepin ja Lillin kanssa. Glow oli taas oikein rento, kun oli seuraa. Ei haitannut yhtään, että joutui kulkemaan ekana. Ihan rauhaksiin mentiin metsäpolkuja kierrellen.

Illalla vielä ohjelmassa Krissen kouluvalkku. Menin Tarmolla, jotta saataisiin vähän lisää vinkkejä sen työstämiseen ennen oripäiviä. Hienosti poika toimi ja jaksoikin yllättävän hyvin. Tehtiin siirtymisiä ja vähän pysähdyksiä+peruutuksia. Välillä poni oli hiukan hätäinen eikä oikein osannut olla rentona siirtymisissä, mutta muutama hyväkin siirtyminen tuli. Laukassa nosti taas väärää molempiin suuntiin. Alkoi kyllä väsyä selvästi lopussa. Eteni edelleen reippaasti, mutta keskittyminen hävisi. Myös kaula väsyi ja alkoi nyppiä päätään. Olin kuitenkin oikein tyytyväinen poniin ja sai se vähän kehujakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti