lauantai 28. joulukuuta 2013

185. Vuosikatsaus: loppuvuosi

Syyskuu
Heti kuun ekana päivänä käytiin Hyvinkäälle Connemarayhdistyksen ratsastusluokka ja Working Hunter Pony-kisoissa kuuden ponin voimin. Sieltäkin menestystä estepuolella Sissin voittassa WHP-luokan ja ollen Reserve Ridden Champion. Ponit treenasivat kohti Laatuponikisaa aktiivisesti valkuissa. Kake kävi pyörähtämässä Hippoksen näyttelyssä II-palkinnon arvoisesti ja nuoret tammat Minni ja Rose kantakirjattiin myös II-palkinnoilla. Syyskuussa aloitin yhden 3-v. pv-tamman sisäänratsastuksen sekä 3-v. WPB tamman jatko-opit sisäänratsastuksen ja kesäloman jäljiltä. Näiden lisäksi ajo-opetuksessa oli yksi 1-v. suokkitamma. Sissin kanssa meidän kisakausi päättyi oman ratsastusuran parhaaseen saavutukseen, kun voitettiin avoin alue HeB ja sijoituttiin avoimessa alue HeA:ssa kolmanneksi. Kisojen jälkeen Sissi lähtikin Tampereelle ponikuskin ratsuksi ensi kaudeksi. Tilalle tuli Pepille osaava welsh B-ruuna Poseidon. Kuu loppui Laatuponikisaan Ruovedellä, joss aponit suorituivat kunnialla läpi tehtävistään. Lenni vaihtoi myös omistajaa ja muutti uuteen kotiin suoraan Laatukisareissulta.

Pepin ja Possun eka yhteinen ratsastus
Lokakuu
Peppi ja Possu aloittivat treenit samantien esteillä ja koulussa, kuun lopussa päästiin jo koulukisoihinkin.. Sissi alkoi kerätä rusetteja myös Oonan kanssa ja itse pääsin taas Pantsun valkkuun. Minnin vuokraaja lopetti saatuaan oman ponin, joten siirryin itse treenaamaan sitä. Ekun kanssa ratsuharjoitukset jatkui ja valkuissakin käytiin, kunnes toinen tj petti. Siitä asti ori on ollut enemmän ja vähemmän levossa, alkuun jalan, nyt ajanpuutteen takia.Lihotuskuuri päättyi lokakuulle, kun poni alkoi paisua. Omaan ratsastukseen löytyi uusia ulottuvuuksia Toivolan Airan ratsastuspilateksen myötä. Lisää poneja tuli klipattua ja Reino tunnistettiin. Tarmolle löytyi oma ponikuski.

Outi ja Rose ratsastuspilateksessa
Marraskuu
Marraskuussa 1-vuotiaat pääsi reissuun, kun ne osallistuivat Ponit Esiin irtohypytystilaisuuteen (Reetu oli tilaisuuden paras connemara ja paras 1-vuotias). Myös tähän kuuhun mahtui Pantsun valmennus. Myös Annan ja Krissen valkut jatkuivat säännöllisesti Minnin ja Tarmon kanssa. Kake ruunattiin kuun puolivälissä. Kävin moikkaamassa Sissiä Tampereella ja Kaijaa Kangasalalla. Pitkästä aikaa pääsin itsekin kisaamaan. Tarmon kanssa jopa voitettiin yksi He C seurakisoissa. Samoissa kisoissa näin myös ensimmäistä kasvattiamme Kaapoa. Kuun loppuun mahtui vielä kaksi päivää Elma-messuilla Helsingissä ponien kanssa.

Kake vielä oriina

Joulukuu
Alkukuu meni aktiivisesti kisoissa ja valkuissa. Tarmon kanssa saatiin eka puhdas 80 cm rata ja heti viikon päästä hyväksytty 90 cm. Myös Minni nousi 80 cm radoille ja Rose selviytyi kunnialla läpi 100 cm radasta. Rosen kanssa kokeiltiin myös ekaa kertaa He A-rataa. Kelit meni jäätiköksi, joten käytiin jonkin verran maneesilla treenaamassa.Loppukuu onkin mennyt muutamaa valkkua lukuunottamatta mutamasennuksessa ja mahtiväsymyksessä kuran, jatkuvan sateen ja myrskytuulien keskellä. Minnillä aloitti uusi vuokraaja ja Rosellekin löytyi ponikuski, joka aloittaa vuoden vaihteen jälkeen. Joulun jälkeen yksityisistä Sohvi lähti taivaslaitumille ja Reinon vieroitusta aloitettiin. Ratsastuspilatesta treenattiin vielä ja aloitin uudet hommat ratsikouluopena Merlitzissä. Tähän joulukuuhun tuli myös yksi uusi ratsastettava, kun kesällä meillä vierailleen 4-v. connemaraoriin (nyk. ruunan) harjoituksia jatkettiin ponin kotona pari kertaa viikossa.

Minni 80 cm esteradallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti