keskiviikko 4. joulukuuta 2013

175. Jäätiköltä hiekalle

Kotona kaikki paikat muistuttaa jäätikköä tai vähintään luistelurataa. Eikä näytä sulavan nyt enää...Eilen hoksasin, että seuran maneesihan on "tyhjillään" Anisissa ja sitä pääsee lähes rajoituksetta käyttämään tällä hetkellä. Ei muuta kuin järjestelemään tämän päivän ohjelmaa sinne. Oltiin sovittu 3-v. pv:n ratsutus sekä Krissen kouluvalkku tälle päivälle. Kalenterin mukaan maneesi oli vapaa ja soitto maneesin varauksista vastaavalle vahvisti asian. Päiväksi sovittiin siis Venlan ratsutus ja illaksi Krissen valkku. Valmennukseen meiltä lähti yhteensä neljä ratsukkoa (tai yksi näistä tuli naapurista).

Aamusta siivoilin suurimman osan karsinoista ja jaoin päiväheinät ennen Venlan harjoituksia. Isäntä oli kultainen ja teki tallin loppuun sillä välin. Hienosti ollaan päästy tamman kanssa eteenpäin. Alkuun käveltiin taluttaen hetki maneesissa ja sitten juoksutin hetken. Selästä käsin olin vielä liinan päässä, mutta nyt mentiin kaikkia askellajeja. Tämä oli toinen kerta kun laukattiin ja nyt tamma selvästi tiesi mistä on kyse. Innolla odotan kyllä jatkoa. Kyseessä on tosi miellyttävä hevonen.

Tämän jälkeen hain Pepin pysäkiltä, kävin kaupassa ja syötiin. Vähän läksyjä, päiväheinät ja auton nokka kohti Kiikalaa tunnin pitoon. Siellä ulkokenttä oli pysynyt paljon paremmassa kunnossa, joten käynti ja ravityöskentely onnistui hyvin. Sieltä taas tukka putkella kotiin ja valmistautumaan valkkuun lähtöön. Outi oli onneksi jo hakenut Tarmon ja harjannut sen, joten ehdimme hyvin.

Paikan päällä Tarmo oli taas varsin virrakas. Talutin ensin muutaman kierroksen ja alkuverkkana ravailin hetken vielä selästä toisten tehdessä vielä viimeisiä tehtäviä. Taas poni vähän juoksi alta pois, mutta aika nopeaan pääsin siihen jalalla käsiksi ja poni rentoutui. Tehtiin vähän keskiraveja kun harjoitusravi ympyrällä toimi ok. Hienosti Tarmo tekee ne. Tuntee oikeen kuinka se nimenomaan venyttää askelta. Hyvin se myös kantaa itsensä lisäyksissä eikä rojahda etuosalle. Laukassa tehtiin vähän vastalaukkoja. Niitä Tarmo ei olekaan vielä päässyt tekemään, mutta yllättävän hyvin ne meni. Se ei lähde juoksemaan täysiä, vaan pysyy hyvin ryhdissä. Muoto on varsin "esteponimainen", mutta kyllä se pätkittäin lähti pyöristymäänkin. Väsy alkoi kyllä poikaa painaa ja se tuli varsin hitaaksi pohkeelle loppua kohden. Poni alkaa väläytellä hienoja pätkiä. Vielä kun sama kuuliaisuus löytyisi myös kisatilanteessa, tai kisojen verkassa oikeastaan. Radallahan se toimii. Verkkatilat on usein ahtaat ja meiniki on kuin villissä lännessä. Iso osa ponin jännittämisestä siellä johtuu kyllä kuskistakin. En pysty keskittymään poniin ja ratsastamiseen, kun pitää katsoa koko ajan missä muut menee ja välttää ruuhkia. Jään odottamaan, koska se sinkoaa vastaan tulevasta ratsukosta jne. Se ei ainakaan auta ponia rennommaksi. Rutiinia lisää ja koitetaan välttää tilanteita, joissa poni todella pelästyy/jännittyy, jotta tilanne olisi siitä vähemmän jännä.

Jäi kyllä ihan mahtava fiilis tästä päivästä. Sai paljon aikaan ja pääsi ratsastamaan kunnolla. Hyvä treeni, parempi mieli! Huomenna (tai siis tänään) estevalmennus x2. Viikon kohokohta. Vaikka koulutreeni on äärettömän mukavaa, niin esteet vasta onkin jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti