keskiviikko 25. joulukuuta 2013

183. Vilkaisu kuluneeseen vuoteen

Päätin vähän muistella kulunutta vuotta, jotta tämä(kään) postaus ei olisi pelkkää valitusta. Totean vain, että nyt ottaa koville...

Tammikuu
Vuosi alkoi aktiivisesti heti toinen päivä Annan estevalkulla. Osalla hevosista oli rokotusten ja hampaiden raspauksen aika. Tunteja pidin muutamai kertoja viikossa kotona ja kerran viikossa Kiikalassa. Krissen kouluvalmennukset pyörivät heti toisesta viikosta alkaen. Omana ykkösratsuna oli Sissi. Lennin kanssa aloitettiin ohjasajoharjoitukset ja 1-vuotiaaksi kääntyneet Reetu ja Kake kävivät maastokävelyillä ja totuttelivat kuolaimiin. Vieraita ratsutettavia ei ollut kuin Glow, jonka kanssa harjoitukset aloitettiin maastoilulla. Minnin kanssa pähkäiltiin suu- lihas ja jumittamisongelmien kanssa. Tarmon kanssa aloiteltiin säännöllisempi harjoittelu ja se sai ensimmäiset kengät jalkaansa. Kauden ekat "kisat" ja samalla Tarmon ekat kisat käytiin kuun lopussa, kun Teerisalon tilalla järjestettiin nuorten hevosten koulurataharjoitukset. Perusmerkin kouluohjelma saatiin kunnialla läpi ja poni oli siivo.

Lenni ekaa kertaa ohjasajossa

Helmikuu
Heti kuun alussa oli seuraava kilpailuharjoitus, nyt Sissin kanssa. Säännöllinen valmentautuminen jatkui koulussa ja esteillä. Tarmokin aloitti hyppyharjoitukset Annan valvovan silmä alla. Sissin kanssa jännittynesyys suurimpana ongelmana. Peppi ratsasti aktiivisesti Lilliä useamman kerran viikossa tunneilla ja maastolenkeillä mukana. Minni käytiin tutkimassa klinikalla, hiekkaa ei ollut, mutta lievä mahahaava, jonka hoidon jälkeen poni muuttui paljon parempaan. Reetu myytiin kuun puolessa välissä ja Tarmo ilmoitettiin mukaan ponioripäiville. Mukaan mahtui myös connemarayhdistyksen johtokunnan sekä poninäyttely-yhdistyksen kokousta, veljenpojan synttäreitä ym. Hiihtolaman jälkeen saimme tallille työharjoittelijan Livia -ammattioppilaitoksesta.

Glow eteni vauhdilla
Maaliskuu
Maaliskuussa oli reilummin yhdistystoimintaa. Heti kuun alussa oli vuosikokous ja sitten Helsingin Horse Fair-messut. Sissin kanssa käytiin Sulkalan Kimmon treeneissä tuttujen valmentajien lisäksi. Estekisoissa käytiin nuorison ja pikkuponien kanssa. Tallille muutti irlannintuonti Ruby Bailey Pondi. Reetun kaupat purettiin ja varsa palasi kotiin. Sissin kanssa mentiin ensimmäinen He A-rata kisoissa ja yksi he B voitettiin. Sissi ja Rose tekivät myös debyyttinsä aluetasolla hyppäämällä 90 cm luokan Anisissa.

Tarmo harjoittelee kohti oripäiviä
Huhtikuu
Hevosmaailmassa alkoi velloa herpes-virushysteria. Kisoja ja valmennuksia peruttiin ja siirrettiin. Ihan kuun alussa päästiin vielä estekisoihin. Myös Tampereen hevoset-messut päivystin connemarakojulla. Kisojen lisäksi myös ponioripäivät siirrettiin kuukautta myöhemmäksi. Epätoivo meinasi iskeä ja työmotivaatio oli ihan pohjalla. Kevätkelit vaikeuttivat kotitreeniä ja mihinkään maneeseille ei päässyt ulkopuoliset. Loppukuusta päästiin aloittamaan estetreenit kotonakin. Lissun varsomista odoteltiin kuumeisesti ja kevään ensimmäinen ratsutettava, 3-v. suokkiruuna saapui kuukauden sisäänratsastuspätkälle. Lennillekin ehdittiin saada kärryt perään.

Sissi kotona estetreeneissä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti