perjantai 27. joulukuuta 2013

184. Vuosikatsauksen toinen osa

Toukokuu
Viimein kisakausi alkoi. Pää meinasikin hajota, kun tarvitsen selvät tavoitteet, jotta tulee ylipäätään ratsastettua. Heti vappuna oltiin Sissin ja Rosen kanssa alue-estekisoissa. Ekat ulkokisat, estekorkeus edelleen 90 cm. Lennin kärryttelyharjoitukset jatkuivat ja 3-v. ratsutettava edistyi vauhdilla. Se oli kyllä superviisas tapaus. Heti kuun alussa tuli myös toinen ratsutettava. 4-v. puoliverinen tamma, jolle tarkoitus oli saada lisää rutiinia ja tasaisuutta. Oikein kiva tamma sekin ja tasapaino sekä voima kehittyi paljon jo kuukaudessa. Lissu varsoi 2.5. suloisen orivarsan. Kolmisen viikkoa meni yli, mutta tuli se sieltä lopulta.  Kauden ekat aluekoulukisatkin mahtui tähän kuuhun. Ne menikin paremmin kuin ikinä olisin osannut odottaa. Netan kanssa voitettiin ekat yhteiset kisamme ja Sissinkin kanssa sijoituttiin toisiksi seuraavassa luokassa. Glown kanssa päästiin ensimmäisiin kisoihin ja Minninkin kanssa ratsastin sijoituksille seurakoulukisoissa. Estepuoli takkusi ja kisoissa tuli keräiltyä puomeja/kieltoja, mutta koulupuoli sujui paremmin kuin koskaan. Myös kenttää käytiin kokeilemassa Sissin ja Rosen kanssa. Molemmat oli ihan ilmiömäisiä maastoesteillä. Rosella oli alla yksi harjoituskerta edelliseltä syksyltä. Sissillä ei sitäkään, ja hienosti sijoituksille ekaa kertaa kenttäkisoissa! Loppukuusta estepuolikin alkoi rullata paremmin ja treeneissä päästiin Sissin kanssa jo 110 cm tehtäviin. Yksi kuukauden kohokohtia oli Tarmon hyväksyminen oripäivillä. Oma kasvatti oli riittävän hyvä! Toukokuu oli kyllä varmaan tämän vuoden paras kuukausi. Niin paljon onnistumisia, ettei sitä enää uskonut todeksikaan. Toukokuussa meille tuli myös toinen työssäoppija Liviasta.

Ohana Gandalf Grey 1pv
Kesäkuu
Suurin osa poneista vietti kesälomaa laiduntaen Pettilässä. Kake tosin loukkasi itsensä heti alkuunsa, kun sai rintaansa yli 8 cm pitkän, sormenpaksuisen tikun. Sissin kanssa jatkettiin kisoja ja valkkuja vielä kesäkuu. Kisaviikolla kenttää (taas sijoitus) ja koulua. Tiiviimpi esteharjoittelu tuotti tulosta, mutta koulusuorituksista katsosi fiilis ja homma meni yliyrittämiseksi. Mentiin myös loppukuusta eka alue HeA. Peppi kävi myös Lillin kanssa hyppykisoissa enemmän ja vähemmän sujuvasti. Belle vietiin kotiin Porvooseen ja Kaija tuli kotiin. Kaija ei tosin ehtinyt olla pitkään kotona ennen kuin teimme siitä vaihtokaupat. Kaija muutti Suomatkan ratsastuskouluun ja tilalle saatiin aito irlantilainen jalostusori Ekku. Kesäkuun ratsutusprojektina oli 4-vuotias connemaraori, jonka kanssa aloiteltiin aika alusta. Kesäkuuhun mahtui myös Piia Pantsun treenit Sissin ja Tarmon kanssa. Kuun lopussa 5-vuotiaat haettiin laitumelta ja palattiin treeniin kohti breedersiä.

Netan kanssa aluekoulukisoissa Lohjalla
Heinäkuu
Kuun vaihteessa olin mukana ratahenkilökuntana Salo Horse Showssa (tää kuuluis muistaakseni vielä kesäkuun puolelle). Hienoa seurata taitavaa ratsastusta niin läheltä. Valmennukset jatkuivat ja koitin mennä vähän kaikilla poneilla tasaisesti. Käytiin vähän seurakisoissa, koulua ja esteitä. Sissikin pääsi ansaitulle laidunlomalle, kun oli ensin käynyt pokkaamassa rusetit seurakoulukisoijen He B:stä ja A:sta. Lissu astutettiin Ekulla ja Tarmollakin vieraili yksi puoliverinen tamma. Ratsutuksessa jatkoi sama 4-vuotias oripoika edistyen mukavasti. Breeders-paniikki alkoi iskeä ja kovasti treenattiin, niin kotona kuin erilaisissa kisoissakin.

Lissun ensimmäinen astutus viime kesänä
Elokuu
Elokuussa ehdittiin vielä treenata vieraassa paikassa työskentelyä Glown kanssa seuraestekisoissa, joissa viimein saatiin hyväksytty ja sujuva rata 60 cm esteillä. Pidettiin myös viikonlopun valmennusleiri meidän talliporukalla, esteitä, koulua, hyvää ruokaa ja hevostarvikekutsuja. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa! Siihen perään näyttelykauden kohokohta, Vermon poninäyttely. Sieltä suureksi yllätykseksi kotiin hippoksen kehässä parhaiten palkitun connemaravarsan kanssa. Vieläkään en oikein käsitä, että mun kasvatti palkittiin I-palkinnolla. Myöhemmin pistekeskiarvoa laskeskellessani kaikkien hippokselle näytettyjen connemaravarsojen kesken Reetulla oli paras pistekeskiarvo yhdessä toisen 1-vuotiaan oriin kanssa. Muuten mitään menstystä ei tullut. Sitten kauan odotettu ja pelätty breeders Tampereella. Kaikki sujui hienosti ja olin tyytyväinen suorituksiin. Netta oli karvan päässä kokonaiskisassa sijoituksesta, vaikka sijoittui molempina päivinä omassa luokassaan. Lisäksi meillä oli jälleen Pantsun valkku sekä tallin siivousta ja järjestelyä tehtiin syksyä varten. Sissin kanssa startattiin myös ensimmäinen 100cm esteratamme ja Ekku pääsi astutuskauden rauhoituttua ratsunhommiin. Lissu ei tiinehtynyt uusinnoista huolimatta tänä kesänä.

Minni Ponibreedersissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti