lauantai 7. joulukuuta 2013

177. Viimeisiä viedään

Tämän päivän ohjelmassa oli kauden viimeiset koulutuuppaukset "kotimaneesilla" Niittyalhossa harjoituskoulukisojen merkeissä. Meidän porukkaa oli mukana kolme kopillista eli kuusi ponia. Ratsukoita pari enemmän, kun Netta ja Rose menivät kaksi rataa.

Ensimmäisenä luokkana oli Raviohjelma He D:3. Luokka muuttuikin parin peruutuksen jälkeen meidän tallin porukan keskeiseksi. Siinä kisasivat Peppi Lillillä, Miia Jekulla, Ronja Netalla ja Olivia Rosella. Kaikki tytöt tekivät todella hienot radat ja erot oli pieniä. Jännitys oli kova ennen starttia, mutta hienosti jokainen tsemppasi. Parhaat prosentit sai meidän Peppi ja Lilli sekä Pepin paras kaveri Miia Jekku-ponilla. Molemmilla prosentteja 63,95. Peppi ratsasti tarkkaan reitit, mutta unohti yhden pysähdyksen. Ja muistetut pysähdykset oli varsin hätäisiä. Lilli meni kyllä niin reippaasti ja täsmällisesti kaikki kuviot. Taitavasti Peppi jo osaa mennä. Näyttää välillä ratsastamiselta, jopa taivutuksia näkyy jo kaarteissa. Olivian ja Rosen rataa oli myös ilo katsella. Vaikka yhteistyötä on vielä varsin vähän takana, meno on sujuvaa ja tasaista. Rosesta on tullut ihan käsittämättömän mukava. Alkuun se oli aina lentoon lähdössä, mutta nyt se menee niin varmasti ja kauniisti. Taisi olla ainoa poni, joka ei kytännyt tuomaripöytääkään. Olivia ja Rose saivatkin erikoispalkinnon päivän positiivisimpana ratsukkona. Palkintona oli hierojamme Tarun hieronta-lahjakortti. Rose saa sen sitten käyttää tässä jossain välissä.

Toisena luokkana oli K.N.Special. Siinä lähtöjä oli kokonaiset seitsemän. Päivän isoin luokka. Meidän tallilata siinä ratsastivat Saija Netalla ja Linda Inkalla mun ja Minnin lisäksi. Minnillä oli nyt suussa suora kumikuolain, mutta ei sekään toimi, niin kuin haluaisin. Kolmipalaoliivi voisi olla kokeilemisen arvoinen. Minni teki hyviä pätkiä, mutta muodon epätasaisuus on edelleen isoin ongelma. Paperissa mainittiin myös, että eteenpäinpyrkimys oli puutteellinen. On niin hankala, kun ei tiedä mistä mikäkin tuomari tykkää. Yleensä Minnin arvosteluissa on ollut maininta kiireellisyydestä. Nyt kun koitan pitää tahdin rauhallisempana, niin onkin heti tahmea...Nyt ohjelma oli parempi kuin viimeksi eikä rikkoja tullut. Kommenteissa kehuttiin korrekteja teitä ja ratsastusta. Vähän se kyttäsi tuomaripöytää vielä radallakin, kun verkassa käytiin varsinaista tahtojen taistoa päätyyn menemisestä... Olin ihan tyytyväinen poniin ja se saikin hyvät prosentit 62,4%, jotka riittivät toiseen sijaan.

Rosen kanssa olin ilmoittautunut Helppoon A:han. Ajattelin, että täytyy vaan alkaa treenata sen kanssa eteenpäin, jotta A:sta ei taas tulis sellaista "mörköä". Se on kumma, miten se ero B:n ja A:n välillä tuntuu niin valtavalta, kun ei ole vielä rutiinia A-tasolta. Rose osaa kyllä A:n kuviot, mutta ei niitä ole ikinä kokeiltu peräkanaa mennä. Verkassa meillä oli ensin pientä hakemista yhteistyön kanssa. Hyvin poni lopulta muisti kuinka ohjan ja pohkeen välissä ja siitä tuli todella mukava. Rose toimi oikein pienillä avuilla. Verkassa jouduttiin hieman tahkoamaan käyntinostoja, kun ne ei meinannu sujua millään. Ohjelmassa oleva laukanvaihto käynnin kautta oli ennakkoon ehkä se radan pahin kohta meille. Yllättävän nopeaan se siirtyi käyntiin asti, ei suoraan, mutta ei siinä metritolkulla ravia tule. Verkassa sse tuli takaisin jopa laukkalisäyksistä. Radalla en enää saanut ihan yhtä hyvää tuntumaa poniin, mutta kaikki tehtävät saatiin suoritettua ilman varsinaisia rikkoja. Prosentteja tuli 57,759. Liike saisi tulla paremmin selän läpi ja lisäyksissä askeleen pitäisi venyä vielä enemmän. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen poniin ja sen toimivuuteen. Aina se yllättää mukavuudellaan, kun pitkän tauon jälkeen selkään kiipeää. Outi on tehnyt hienoa työtä sen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti