sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

119. Viikonloppu

Viikonloppu vetelee viimeisiään (5 min jäljellä itseasiassa). Taas on tullut touhuttua vaikka ja mitä.

Lauantaina aamusta harjoituskoulukisoissa Teerisalossa Minnin ja Glown kanssa. Lapset jouduin myös ottamaan mukaan, kun isäntä meni töihin yhdeksi eikä kisojen venymisestä koskaan tiedä... Oli siis taas oikea reissujen reissu luvassa, yksin kahden ponin ja kolmen lapsen kanssa *JEI!* Lämpöäkin oli luvattu vaivaiset 27 astetta. Kotoa lähtö oli taas myöhässä. Mä en vaan käsitä miksei voi tehdä asioita niin, et olisi ajoissa. Vauhdilla kamat ja lapset autoon, koppi kiinni ja ponit suoraan tarhasta kyytiin. Harjataan sitten paikan päällä. Olin Glowlla viides lähtijä C:ssä, mutta onneksi ehdittiin hyvin. Lapset touhusivat hyvin autolla keskenään tai istuskelivat katsomossa kun ratsastin. Fanni nukkuin melkein Glown koko verkan ajan. Ensin siis verkkasin maneesissa hetken, askellajit läpi ja sitten kävelyä. Radan vieressä ulkokentällä oli tilaa kahdelle ratsukolle ennen omaa vuoroa, joten siinä ehti hyvin verkata ponia vähän paremmin avuille. Samalla se näki maisemat. Radankin sai aloittaa aitojen sisältä, joten Glow ehti hyvin nähdä paikat ja rentoutua. Tälläkään kertaa sillä ei ollut tarvetta juurikaan kyttäillä. Kuuliaisesti poni teki hommia. Vähän laukannostot oli myöhässä, mutta rikkoja ei tullut lainkaan. Nyt poni ei ollut niin tahmeakaan kuin viimeksi. Ei se mikään voittorata ollut, mutta paranee joka kerta. Olikin todella yllättynyt, kun tulokset tuli ja Glow oli saanut 64,44%. Odoteltiin lopputuloksia  ja niin poni sijoittui toiseksi! Lähtijöitä oli kuitenkin n. 15. En olisi ikinä uskonut, mutta hyvä näin päin :)

Luokkien välissä laitettiin lasten kanssa leiri pystyyn auton varjoon. Loimi ja papan viltti maahan, jossa kelpasi sitten piirrellä, katsoa DVD:tä ja leikkiä muumeilla. Nuutti kaivoi autosta vielä tyynynkin ja pötkötteli siinä vesipullon kanssa. Ponit onneksi seisoo kopissa nätitsti. Juomaan eivät kyllä suostuneet, vaikka kuinka tarjosin. Tarttis alkaa ottaa melassisiirappia aina vähän mukaan, jos se kelpais. Opettelin myös B-merkin radan siinä välissä ja sitten Minni kuntoon. Se ei kiskonut päätään ihan yhtä paljon kuin tiistaina, mutta käyntiväistöt ei kyllä kovin tasaisia olleet. Parani kuitenkin ja oli sitten ulkoverkassa jo tosi hyvin kuulolla. Laukasta raviin siirtymiset vaatii vielä paljon treeniä, mut toivotaan, että hampaiden raspaus auttais edes vähän. Nyt kaikki siirtmiset tapahtuu "kättä vasten" vaikka pidätteet on ihan olemattomia. Radalla poni oli kyllä energinen, mutta ei ihan yhtä terävä kuin verkssa. Laukat nousi silläkin vähän myöhässä. Olin kuitenkin tyytyväinen. Taas edellistä parempi rata. Prosentitkin oli tällä kertaa yli 60 (61,jotain%).

Lapset sai paljon kehuja osakseen kun osasivat olla niin kauniisti. Olin itsekin yllättynyt. Tosin karkkipäivän lahjonnalla saattoi olla jotain vaikutusta ;) Olin luvannut kilteille ja vitisemättömille lapsille kisojen jälkeen kauppareissun karkkipäivän karkkeineen ja jätskeineen. TOIMI!

Kotiin päästyä ponit pois ja päiväheinät naamaan koko laumalle. Sitten laitumelle tsekkaamaan ponskit. Uusi vesipumppu mukana, mutta sekään ei toiminut. En sitten tiedä mikä mättää. Isäntä saa katsoa sen maanataina. Onneksi niillä oli vettä kuitenkin jäljellä eikä se ollut edes kovin limaista parin viileämään päivän jäljiltä. Taas tuli persiin alla kotiin tuntia pitämään. Neljä reipasta oppilasta oli mukana tällä kertaa ja käyntiväistöjä tehtiin. Muut askellajit lähinnä ympyröillä rentoutta ja tahtia hakien. Tuntien pidon parasta anita on kyllä, kun huomaa kuinka kuskilla lamppu syttyy ja ratsu alkaa yhtäkkiä toimia. Meillä kun tunnit on hyvin pieniä (siis vähän ratsukoita kerralla), niin ehtii keskittyä paremmin jokaiseen ja poneista saa ihan uusia puolia esiin. Meillä on niin motivoituneita ratsastajia, että heidän opettaminen on ilo!

Sunnuntaina aamupäivästä haettiin Lissu ja Reino kotiin laitumelta sekä kannettiin tynnyreillä kotoa vettä sinne jääville. Yllättävän helposti lastauskin sujui. Kun päästiin kotiin, niin saatiin lähteä samantien kohti Pusulaa valmentajamme Krissen kahden tytön synttäreitä viettämään. Mentiin Lindan kanssa kimpassa, mukavaa kun ei itse tarvinnut ajaa. Herkkuja naamaan ja jutustelua tuttujen kanssa. Tietysti pakollinen hevoskierros. Lapset painelivat omia reittejään. Kiva huomata, että muillakin kenttää käytetään leikkikenttänä ;) Kotona Roopen omistajat tulivat kokeilemaan mitä poni on oppinut. Olipa kiva katsella sitä välillä maasta. Hienolta se vaan näyttää ja varsin hyvin jaksoi keskittyä. Kauhukseni tajusin juuri tätä kirjoittaessani, että munhan piti mennä vielä Netalla, mutta Fannin pottatreenit vähän venyi (Neiti ei olisi poistunut potalta lainkaan...) enkä päässytkään talliin kuin vasta klo 22 jälkeen...Sori Saija! Katsotaan uusi päivä mahd. pian.

Vielä pakko tulla lisäämään ;) Illalla vielä Tarmolla oli astutushommia ja Peppi + kaverinsa Miia sitä tietenkin seuraamassa. Peppi lähti vielä Miialle yökylään. Leikeissä oli kuulemma taas tehty varsoja Sleich-hevosilla ;) No eipähän tarvii sitten myöhemmin niin paljoa selitellä, kun alkavat näistä lisääntymisasioista kysellä. Nyt on jo tiedossa miten ne varsan siemenet sinne tammaan päätyvät.

Nyt laittamaan lakanat sänkyyn, että pääsee nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti