keskiviikko 22. toukokuuta 2013

91. Maastoesteitä :D

Kauden maastoesteavaus oli tänään ohjelmassa. Sissi ja Rose pääsivät mukaan Ypäjälle maastoestekeskiviikkokisoihin. Rata oli hyvin simppeli ja esteet (10 kpl) n. 70 cm korkeita. Meinas vähän tulla kiirus kisoihin, kun radan näyttö alkoi klo 16 ja me päästiin lähtemään kotoa klo 15.10, kun eläinlääkärikäynti osui tietysti samaan päivään. Mutta juuri ja juuri ehdittiin bensavalon iloisesti loistaessa, kun ei ehditty menomatkalla tankkaamaan. Pientä jännitystä siis kotimatkalle ;)

Rata alkoi Derbykentän päädyssä olevalta hiekkakentältä. Ykkösenä pieni tukki, kakkosena pieni tukkiokseri. Kolmonen ja nelonen olivat "kumpareilla" olevia tukkeja. Viitonen polulla pikkulätäköllle pienen alamäen jälkeen. Kuutoselle oli pidempi matka. Kuutonen ja seiska oli tukkioksereita aika peräkkäin. Kahdeksikko oli pieni alashyppy. Ysi koivutukkiokseri ennen vettä. Vedestä ylös oli pakollinen portti, mutta sekin oli mahdollista kiertää. Päätin kuitenkin ottaa treenin kannalta ja mennä veden kautta. Veden jälkeen muutama metri ja vielä viimeinen tukki ennen maalia.

Sissi oli verkassa oikein hyvä. Virtaa riitti ja hypyt oli erittäin varmoja. Rata alkoi samaan tyyliin. Kolmosesteelle tullessa Sissi pelästyi estetuomareita ja koukkasi vähän penkan kautta. Kolmonen ja nelonen meni vähän epäröiden. Viitoselle joutui jo vähän käskemäänkin. Jopa raipalla joutui napauttamaan, vaikka yleensä mulla ei ole edes raippaa Sissillä, kun se jännittää sitä. Kuutosella joutui taas käskemään ja seiskasta poni sitte veti ohi. Toisella yrityksellä sekin ylittyi. Estetuomarin sijainti myös saattoi olla Sissistä epäilyttävä, kun se siinä liikkui esteen takana ja vieressä lähestyttäessä. Loput hypyt meni taas sujuvasti, mutta vedellä jouduttiin keskustelemaan pieni hetki. Sissi ei olisi halunnut kastella kavioitaan...Lopulta meni reippaasti lätäkön läpi. Ehkä se sunnuntain oikeissa kenttäkisoissa menee sujuvammin sitten. Ajasta ei ole mitään käsitystä.

Rose oli myös verkassa hyvä. Vähän lähti rynnimään esteille, jolloin hypyt tuli vähän pohjaan. Radalla Rose vähän mietti kolmosella ja nelosella, mutta siitä lähti rullaamaan. Viitoksen jälkeen sain vain matkustaa kyydissä kun poni eteni aivan korvat pystyssä reippaassa temmossa. Näin helppoa maastoradalla ei ole ennen ollut! Kyllä Rose on niin luotu maastoradalle. Veteenkin tamma laukkasi ihan suoraan! Ei se edes hidastanut vauhtia lätäkön reunalla. Lätäköstä poni otti selvästi suunnan valtavalle ylöshypylle, mutta sain sen kuitenkin kääntymään pakollisesta portista ja viimeinenkin este meni kuin elokuvissa. Luottavaisin mielin kohti sunnuntaita!

Koko reissu tuli vettä ja olo oli kuin uitetulla koiralla. Mutta niin vaan oli suupielet korvissa. Kyllä oli kivaa päästä maastoesteille! Sunnuntaina on siis aluekenttäkisat ja viikon päästä sitten Ratulla maastorataharjoitukset :)

Eläinlääkärin käynnistä piti sen verran raportoida, että Tarmolta otettiin näytteet CEM-testiä varten. Pian poika olisi siis valmis ottamaan tammoja vastaan. Omia sille ei tälle vuodelle ole, mutta Rose laitetaan sitten ensi kesänä. Lissu ultrattiin myös ja sillä on hyvin paikat palautuneet varsomisesta. Kohdussa ei ollut nestettä lainkaan ja munasarjat erittäin aktiiviset. Nyt vaan pitäisi tehdä päätöksiä piakkoin, että astutetaanko ja jos niin millä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti