keskiviikko 15. toukokuuta 2013

88. Epätoivoa ilmassa

Nyt kun koulupuoli tuntuu sujuvan ja sitä on treenattu ja tahkottu, niin samaa ei voi sanoa hyppäämisestä...Olen aina uskonut siihen, että hyvä kouluratsatuspohja auttaa myös hyppämisessä, mut nyt tuntuu siltä, että koulupiiperrys on vienyt kaiken rytmin ja rentouden hyppäämisestä. Ponit hyppäisi kyllä hienosti, mutta omalla ylisäätämisellä oikeat ponnistuspaikat ei vaan löydy ja puomeja tulee alas laittoman paljon. Sissin olen jopa opettanut tässä kieltämään... Kyllä huomaa, että estevalkut on olleet peruuttuja ja muutenkin vähemmällä :(

Lauantaina 11.5. oltiin Kotimäessä hyppäämässä Sissin ja Rosen kanssa. Kyseessä oli siis Kotimäki-derby erikoisestekisa. Molemmat ponit osallistui 90 cm luokkaan. Sissin kanssa otettiin yksi pudotus (saatiin ihan puomi poikki asti) ja yksi kielto sarjan b-osalle. Rosen kanssa meni paremmin ja perusradan viimeinen este tuli alas. Olin kuitnekin erittäin tyytyväinen poneihin, jotka eivät kytänneet esteitä lainkaan. Niin ylittyi katajaistutukset, portiti kuin mökitkin. Tuloksetkin paranisi, kun saisi tuotua ponit paremmin esteille. Nyt, Sissin kanssa varsinkin, tulee ylimääräisiä pikkuaskelia ennen hyppyä tai tuuppaan ponin hyppyyn liian kaukaa. Varmaan yhtään oikeasti sujuvaa ponnistuspaikkaa ei löydy. Rose on jotekin tasaisempi ja radat ovat järjestäin olleet sujuvampia sen kanssa kauden ekaa kisaa lukuunottamatta. Isompiin luokkiin ei oikein kannata lähteä ennen kuin rytmi on taas löytynyt. Tuntuu, että oma estesilmä on sokeutunut.

Välissä hypättiin kotona Anun valkussa, mutta ratsuna oli Glow, jonka kanssa ei tarvitse tehdä muuta kuin kääntää esteelle ja pitää poni suorana. Sen laukkaa ei juuri voi säädellä vielä. Näiden raaempien kanssa tuntuu menevän sujuvammin, kun ei "pääse tekemään liikaa".

Tänään olis itten vuorossa seuran omat iltakisat Anisissa. Menin Tarmolla 60 cm luokan. Jätkä oli ihan pölöpää. Jo kotona lastatessa sai härdellin aikaan, kun tunki naamansa Sissin selän päälle eikä tullutkaan siivosti omalle puolelleen...Jestas sitä poni mylvintää! Onneksi se siitä tasaantui ja päästiin hengissä perille. Paikan päällä poni ei nähnyt eikä kuullut mitään. Se huusi ja kiljui, hyppi ja pomppi, keuli ja pukitteli. Väsytystaktiikka siis käyttöön. Kun oltiin laukattu useampi kierros ympäri verkkaa alkoi poni vähän tasaantua. Kuitenkin joka kerta jonkun muun tullessa ohi, poni sai hyvän syyn taas loikkia. Että meinas mennä hermot sen kanssa. En edes viitsinyt mennä verkan "hyppypuolelle", kun oli sen verran dynamiittia ponissa. Hypeötiin pari kertaa siis ristikkoa toisella puolen. Radalla oli kiltisti ja hyppäsi hienosti, vaikka oltiin ekaa kertaa sillä areenalla ja esteetkin on keskivertoa hienompia. Yksi kielto tuli valkoiselle portille ja senkin olis varmaan mennyt, jos olis vaan "runnonut" sen siitä yli. Annoin kuitenkin katsoa ja seuraavaksi tuli sujuvasti. Huomenna sitten kurinpalautusta kotona ja perjantaina vuorossa oripäivät.

Sissin kanssa mentiin 80 ja 90 cm radat. Ekalla radalla tuli yksi pudotus. Ihme, että muut pysyi ylhäällä, sillä joka hyppyyn tuli huono paikka. Nyt ei tullut pikkuaskelia, vaan ponnistuspaikat oli liian kaukana. Poni oli kyllä ahkera, vaikkei edes ehditty hyppyverkkaamaan lainkaan, kun lähtölistat puuttuivat enkä tiennyt olevani eka lähtijä... 90 cm radalla meno ei ollut yhtään sen sujuvampaa. Ekalle esteelle pudotus, kun poni oli pitkänä ja löysänä. Sarjan b-osalle tuli taas kielto. Nyt edes sisääntulo ei ollut superhuono, mut olenpahan sitten opettanut sen kieltämään sarjalle...Vielä muutama kisa sitten ponilla ei tullut mieleenkään kieltää. Positiivistä on, että poni hyppää kaikki erikoisemmatkin esteet kyselemättä vesimattoa myöden.

Jotenkin tää homma ei nyt siis skulaa. Onneksi ensi viikolla on estevalkkua luvassa ja Anukin tulee jo lauantaina. Sissille ei nyt saatu kvaaleja kenttäkisoihin Ypäjälle ellen lähde sunnuntaina kokeilemaan vielä. Rosella ne jo on, joten ehkä menen sitten sen kanssa. Ensi keskiviikona on kuitenkin maastorataharjoitukset Ypäjällä, ni sinne ainakin mennään. Tässä välissäkin on vähän huonosti estekisoja kvaaleja kisaviikolle ajatellen. Olishan se paras, kun ne sais nyt kasaan...Vaikeeksi menee ja turhauttaa tällänen...Miks mä en osaa enää hypätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti