sunnuntai 19. toukokuuta 2013

90. Pikkuesteitä

Tänään vuorossa oli seuraestekisat Melkkilässä. Meiltä mukana oli Netta, Jekku ja Minni. Minni meni Annin kanssa 50 cm ja itse hyppäsin sekä Minnillä että Netalla 70 cm. Pitkään pohdin Minni kohdalla tota 70 cm korkeutta. Sillä ei ole viime talven epäonnistumisien jälkeen edes yritetty ylittää mitään yli 50 senttistä. Mutta pakko on ottaa vähän riskejä, jos haluaa edistyä. Nettakin meni alkuverkkana ristikkoluokan.

Netalla menin ensin. Se oli kohtuu reipas ja avuilla koko ajan. Vähän huoletti kentän pohja, joka oli aika pehmeä. Tahmea poni kun hyytyy helposti entisestään laukatessaan upottavalla pohjalla...Yllättävän hyvin ponilla tuntui paukkuja riittävän ja rata oli oikein sujuva aina kuudennelle esteelle asti, joka oli pelottava pinkki portti. Ei Netta oikeastaa edes kytännyt sitä, mutta ei nyt vaan viitsinyt hypätä. Kisoissa ei kuitenkaan kehtaa eikä saakaan alkaa tapella ponin kanssa asiasta. Siihen siis kaksi kieltoa ja hylsy. Mutta ihan tyytyväisiä oltiin. Rata oli siihen asti kuitenkin erittäin hyvä ja poni reagoi pyydettäessä.

Esteellä kaksi kuva: Linda Määttänen
Minni oli sitten viimeisenä 70 cm korkeudella hyppäävistä. Verkassa oli reipas ja kuuliainen. Ekalla verryttelyhypyllä oli vähän epäilevä ja ajautui ihan vasempaan reunaan estettä niin, että polveni kaatoi koko esteen...Kyllä teki kipeää, varmaan tulee komea mustelma...No anyway. Sen jälkeen tultiin pari kertaa uudestaan, jotta huomaa, että ongelmaa ei ole ja rentoutuu. Okserille tultaessa otettiin ensin takapuomi pois yhdeksi hypyksi, sitten takapuomin toinen pää oli maassa ja kolmannella kerralla hypättiin se normaalina okserina. Poni tuntui oikein hyvältä. Radalla se tuntui kuin olisi kotiin päässyt. Kyllä se vaan on niin mahtifiilis, kun poni etenee itse ja mielellään, reagoi apuihin ilman voiman käyttöä ja selvästi luottaa itseensä. Vaaleanpunaiselle portille tuli Minnilläkin yksi kielto, mutta toisella yrityksellä yli. Se ei miettinyt yhtään muilla esteillä ja rata oli oikein sujuva. Ihan mahtisuoritus ponilta, joka ei suostunut edes puomia ylittämään pari kuukautta sitten! Niin vaan meni 70 cm kevyesti hyväksytyllä tuloksella :)

Pelottava sydänportti, kuva: Saija Pekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti