sunnuntai 28. joulukuuta 2014

279. Tavoitteet - toteutuneet ja tulevat

Viime tammikuun yhdessä haastepostauksessa oli kyselty tavoitteita tälle vuodelle:

Tavoite kouluratsastuksessa?
Minnin ja Tarmon kanssa olisi tavoitteena vakiinnuttaa/saavuttaa alue He B-tasolle. Rosen kanssa mahdollisesti jokunen He A ainakin seuratasolla.


Minnin kanssa ehdittiin kisata useammat kisat aluetasolla He B-tasolla ihan kohtuullisin prosentein. Myös yksi alue  ja yksi seura He A mentiin. Tarmon kanssa mentiin myös alue He B yli 60 % tuloksella. Olisi voitu helposti menn useampikin, mutta säästelin ponia ehkä vähän turhaakin). Myös Rosen kanssa menin seuratasolla He A:ta kolme starttia. Koulupuolen tavoitteet siis saavutettu.

Ensi kaudelle tavoitteena päästä Tarmon kanssa starttaamaan He A:ta. Sissin kanssa en varmaan kisaa itse, vaan poni saa keskittyä treenaamaan Olivian kanssa. Sille ei vaan sovi jatkuva kuskin vaihtuminen, joten uskon, että parhaat tulokset saadaan aikaan yhden ratsastajan kanssa. Aluetasolla olisi tarkoitus kisata koulupuolella.


Tavoite esteratsastuksessa?
Minnin kanssa alue 90 cm, niin että menee jo "rutiinilla". Tarmon kanssa varmaan hypätään vielä alue 100 cm luokkia tänä vuonna. Rosen kanssa tähdätään myös sinne alue 100 cm luokkiin.


Minnin kanssa ei selvitty yhtään 90 cm rataa hyväksytysti läpi. 80 cm luokista tuli puhtaita ratoja ja jopa yksi voitto. Treenit meni hyvin ja poni sai luottoa lisää hyppäämiseen, mutta ennen myyntiä ei ehditty kisaamaan aluetasolla lainkaan esteillä. Tarmo ja Rose menivät molemmat aluetasolla 100 cm luokkia pari. Rosellakin tavoite siis saavutettiin rikkonaisesta kaudesta huolimatta.


Tälle kaudelle tavoitteet on saada Tarmo Annin kanssa kansallisille radoille 110 cm luokkiin. Sissin kanssa on tarkoitus päästä myös estepuolella aluetasolle. Rose keskittyy varsan hoitoon ja katsotaan sitten loppukaudesta, jos jossain seurakisoissa käväistään. Sen ja Kaijan päätehtävät on kuitenkin varsojen hoito ensi vuonna.

Aiotko onnistua pitämään uuden vuoden lupauksesi?
Huonolta näyttää...Sori vaan siis jo nyt kaikki kenelle on jäänyt viestiin vastaamatta, tai vastaus on tullut "pikku" viiveellä.


Kovin hyvin en ole onnistunut uuden vuoden lupausta pitämään ja päätinkin olla lupaamatta mitään tulevalle vuodelle.

Mitä lajia haluaisit kokeilla?
Tykkäisin kovasti ajaa myös valjakkoa, mutta se vasta kallista onkin... Se on hieno laji!


Valjakkoajoa en edelleenkään ole päässyt omilla poneilla testaamaan. Tarttis ottaa oikein missioksi hommata valjakkovaljaat ja kärryt. Onneksi meidän ponit on samaa koko luokkaa, joten yhdet vermeet sopii useimmille. Tällä hetkellä ajoponeja olisi kyllä vain Tarmo. Ja Kaija varmaan sopisi hommaan myös, mutta sillä ei ole kärryjä koskaan ollut. 

Jokin muu tavoite? Kisata muutamat kenttäkisat Minnin ja Tarmon kanssa sekä saada Outi mukaan Rosella ;) Yksi tavoite on myös viedä eteenpäin meidän ponivalmennusryhmää sekä saada tammat tiineiksi. Suoriutua ikäluokkakisoista kunnialla läpi. Kehittyä koko ajan ratsastajana. Tavoitteita on vaikka kuinka ja paljon. Mulle tämä harrastaminen on tavoitteesta toiseen etenemistä. Jos ei ole tavoitteita mihin tähdätään, häviää touhusta miellekkyys. Eikä niiden tavoitteiden ole pakko olla kilparadoilla. Yksi tavoite on myös saada kilttejä ja toimivia, yhteiskuntakelpoisia varsoja maailmalle.

Kenttäkisoihin pääsi vain Tarmo ja se varmasti jatkaa lajin parissa. Meidän ponivalmennusryhmä on erittäin hyvällä mallilla ja kaksi ratsukkoa kisaa jo enemmän tosissaan ensi kaudella. Tammat tiinehtyivät Lissua lukuunottamatta ja pari tammaa olisi tarkoitus tällekn vuodelle astuttaa omista. Toki meidän pojat on käytössä myös vieraille tammoille. Ikäluokkakisat selvittiin kunnialla. Vain Minni ja Kaija jäi osallistumatta (Minni myytiin ja Kaijalle ei ollut järkevästi kyytiä kisapaikalle eikä se kyllä ollut juuri treenannutkaan). Omaakin kehitystä on tapahtunut, mutta töiden kansaantuminen vie innon harjoittelusta. Nyt täytyykin järkeistää tekeminen ennen kuin palaa täysin loppuun. Ajattelin myös kokeilla jotain toista kouluvalmentajaa. Krisse on superhyvä ja toteutus helppo, kun hän tulee kotiin. Olen kuitenkin käynyt niin pitkään vain hänen ohjauksessaan, että kaipaan väliin uusia näkemyksiä ja erilaisia tehtäviä. Ehkä sitä kautta löytyisikin uutta intoa treenaamiseen. Myös kilttien ja toimivien varsojen maailmalle saaminen on toteutunut, kun kolme Ohana-ponia löysi uuden kodin. Nyt uutta kotia etsii aktiivisesti vain Reino ja mahdollisesti uudet varsat.


Näillä eväillä siis kohti tulevaa vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti