tiistai 19. marraskuuta 2013

169. Tallin ponit vol.2

Nyt on taas aika päivittää tallin poni tilanne. Viime kerrasta muutoksia on tullut jonkin verran. Edellinen tallin ponit postaus täällä.

Ohana Frederico eli Reetu 1-vuotias connemaraori. Ensimmäinen toisen polven oma kasvatti ja suuri yllättäjä. Hienompi kuin olisin ikinä osannut arvata. Palkittu I-palkinnolla viime kesänä sekä Hippoksella että rotukehässä. Myös irtohypytystilaisuudessa hienot arvostelut. Poni saa pysytellä toistaiseksi oriina ja katsotaan mitä ensi kesä tuo tullessaan. Pikkujätkä on myynnissä koko ajan, mutta mielellään sen kasvua seuraa kotonakin. Reetu on hirmu kiltti ja miellyttävä käsitellä. Siitä tulee aika kivan kokoinen ja raamikas. Ei mikään pieni rimpula.







Ohana Flannacán eli Kake, 1-vuotias connemararuuna. Näyttää aina kuvissa paljon kammottavammalta mitä on. Tosin Reetun vierellä on muutenkin pieni ja vaatimaton. Se mitä ulkonäössä hävitään, luonteessa voitetaan. Kakella on erittäin hyvä asenne kaikkeen tekemiseen ja sen kanssa kaikki on helppoa. Kovin iso siitä ei tule.  Mutta estehyppääjä tulee. Näytelyissä se on saanut kakkosta. Kakekin on myynnissä.




Ohana Gandalf Grey eli Reino on tämän kesäinen connemaraori. Se on reipas ja rohkea poninalku. Luonteessa on samaa säpäkkyyttä kuin muissakin Lissun varsoissa. Reino on viittä vaille vieroitettu. Se näyttää vielä yllättävän paljon ponilta, yleensä Lissun varsat ovat tässä vaiheessa melkoisia kammotuksia... Siitäkin odotetaan miellyttävää suoritusponia kaikkiin lajeihin. Reino on myynnissä.




Dark Edition eli Ekku on 20-vuotias connemaraori. Ekku muutti meille viime kesäkuussa jalostuskäyttöä varten. Se on aito irlantilainen herrasmies, joka sopii meidän tammoille niin suvultaan kuin rakenteellisestikin. Myös luonne on juuri sitä mitä haen, energinen, mutta ei hötkyile turhasta. Vielä ensi kesäksi meille ei valitettavasti synny Ekulle jälkeläisiä, mutta toivottavasti niitä ehdittäisiin saada muutamia ennen kuin ori on liian vanha. Poni on myös aloitellut pitkän tauon jälkeen ratsun hommia uudelleen. Pikkuhiljaa edetään ponin kunnon mukaan. Tarkoitus on pitää Pappa kunnossa ja pirteänä mahdollisimman pitkään ja kevyt liikunta ja aivojumppa on varmasti eduksi. Ekku ottaa myös vieraita tammoja vastaan.







Aramara Eliza eli Lissu on 23-vuotias connemaratamma. Lissu alkaa olla täysin eläkeläinen ja siitostamma. Etujalat alkavat oireilla säännöllisessä liikutuksessa, joten poni saa viettää rauhaisaa pihattoelämää. Muuten se on hyvässä kunnossa. Lauman kuningatar. Viime kesänä tamma astutettiin muutamaan otteeseen, mutta ei jäänyt tiineeksi. Ensi keväänä kokeillaan vielä. Jos ei tärpää, niin aletaan miettiä lopullisia ratkaisuja.


Poseidon eli Possu on 17-vuotias b-welsh ruuna. Possu tuli meille ylläpitoon jäähdyttelemään kilpauran jälkeen. Ihan eläkeläiseksi poni ei pääse, vaan tehtävän on opettaa Pepille ratsastuksen saloja vähän pidemmälle. Opetusmestarina Possu on täydellinen. Kiltti ja järkevä, mutta ei ihan automaatti. Se on kilpaillut aktiivisesti alue- ja kansallisella tasolla tähän asti. Pepin kanssa käydään lähialueen seurakisoja ja ehkä jossain välissä päästään aluetasolle. Pepin jälkeen meillä on kaksi pikkuratsastajaa vielä odottamassa vuoroaan.

Inka IV eli Inka on 8-vuotias poniristeytys Puolasta. Tamma yksityinen ja hankittu Lindan pojan Villen esteponiksi. Meille Inka muutti kesäkuussa muistaakseni. Ratsukko treenaa yhdessä tällä hetkellä n. 70-80 cm tehtäviä. Inka on superkiltti ja toimii kilpaponin homman ohella myös ponitunneilla ja talutusratsuna.






Lilli on 17-vuotias poniristeytys (shettis x Welsh Mountain) tamma. Pepin kanssa heillä on synkannut  varsin hyvin, mutta alettiin kaivata vähän isompaa ponia. Toivotaan että Possun kanssa työskentelystä on apua myös Lillin ratsastukseen. Lilli on jäänyt nyt vähän vähäiselle liikunnalle, mutta onneksi muutamia pikkuratsastajia löytyy tunneille/talutuksiin. Pikkuhiljaa meidän nuoremmat lapset siirtyvät Lillin ohjaksiin, ainakin toivon niin.



Ohana Domhnall Dash eli Tarmo on 4-vuotias jalostukseen hyväksytty connemaraori. Se on tällä hetkellä mun ykkösratsu. Lisäksi Tarmolle on löytynyt oma poni-ikäinen kuski, joten katsotaan miten ensi kisakausi pyörähtää käyntiin. Nyt ollaan kisattu 80 cm tasolla, mutta valkuissa 100 cm tehtävätkin onnistuu. Koulupuolella helpossa C:ssä on saavutettu yli 60 % tulos. Poni on virrakas, mutta ihan järkevä. Ruunausuhka on koko ajan ilmassa. Ratsun ura on koko ajan selvästi jalostusuran edellä. Pari varsaa tästä kuitenkin itselle haluaisin.

Kronos Von Kellerberg eli Jekku on 9-vuotias shettisruuna. Jekun jädessä Villelle pieneksi se on siirtynyt enemmän pikkusiskon Miian ratsuksi. Jekku tekee myös ahkeraan ponitalutuksia. Nimi kertoo luonteesta kaiken. Poni on kiltti, mutta käyttää jokaisen tilanteen hyväkseen. Jekku on Lillin paras ystävä ja ne näkeekin yleensä aina kimpassa.













Zsofi eli Sohvi on 21-vuotias pv-tamma. Talven selkäongelmien jälkeen siitä on tullut todella hieno ja miellyttävä ratsu. Rehukin on tarttunut hyvin ja tamma on kuin eri hevonen. Nyt sitä on ilo katsella, niin tarhassa kuin ratsainkin.








Texas Child eli Kakru on 11-vuotias lv-tamma. Se on löytänyt Sohvista turvallisen johtajan, jonka kanssa elellessä siitä on tullut paljon levollisempi. Karsinakäyttäytymisessä on edelleen toivomisen varaa, mutta muuten tamma on selvästi tyytyväisempi. Ratsain tamma kehittyy jatkuvasti ja väläyttelee hienoja pätkiä.






Ohana Chantal eli Minni on 5-vuotias connemaratamma. Se toimi koko viime kauden poniratsastajan kilpa- ja treenikaverina. Nyt tammalle etsitään uutta vuokraajaa, jonka kanssa jatkaa valmentautumista. Samalla olisi tarkoitus myös itse ratsastaa sitä eteenpäin ja saada kisatuloksia. Minni on nyt kisannut seura- ja aluetasolla koulua Helpossa B:ssä ja esteillä seuratasolla 70 cm. Ensi kaudeksi tavoitteet on molemissa lajeissa aluetasolle pääsy. Minni kantakirjattiin tänä syksynä II-palkinnolla.


Milenan Temuli eli Lelu on 11-vuotias suomenpienhevosruuna. Lelu toimii Liinan harrastuskaverina. Kisaaminen on ollut vähäisempää tällä kaudella. Lelulla on aikuinen vuokraaja, joka treenaa aktiivisesti ruunan kanssa.








Mancesteris eli Manu on 7-vuotias pv-ruuna. Kesän ajan Päivi on päässyt varsin säännöllisesti työskentelemään sen kanssa, mutta nyt syksyllä kinnerpatit ovat taas alkaneet vaivata. Manu ehti jo olla oikein hieno tässä välissä ja alkaa kantaa itseään hyvin. Manu on hyvin leikkisä ja aivan elementissään painiessaan Heron kanssa.














Lähteelän Hero eli Hero on 7-vuotias ratsuponiruuna. Hero on tallin uusin tulokas. Se on erittäin aktiivinen ja energinen pikkuruuna, jolla on aina pilkettä silmässä. Hero on valmiiksi tuttu poni parin ratsutusjakson perusteella ja nyt ponista on saatu tallin vakiokalustoa omistajansa Sannan kanssa. Hero on soputunut hyvin porukkaan Manun ja Bissen kanssa. Välillä meno on hyvinkin vauhdikasta.












Ohana Cornette eli Netta on 5-vuotias connemaratamma. Se on aloittanut kilpauransa hienosti tällä kaudella keräten useita rusetteja kouluradoilta. Tamma menestyi hienosti ponien kasvattajakilpailussa ponibreedersissä ollen kokonaiskilpailun kolmas koulupuolella. Myös esteillä on treenattu omistajansa Saijan kanssa. Eniten Netta on kasvattanut kuntoaan ja lihaksistoaan maastoilemalla ahkerasti.












Doyher Ruby Rose eli Rose on 5-vuotias connemaratamma. Se on kehittynyt kovasti Outin ratsastamana ja on todella miellyttävä ratsastaa. Tamma on kilpaillut koulua, esteitä ja kenttää mukavin tuloksin. Ratsastettavuus on ollut hyvä koko ajan ja voiman kasvaessa tasaisuus lisääntyy. Esteet on selvästi Rosen lempilaji ja hienosti tamma on käännyttänyt kuskinsakin tykkäämään esteistä. Roselle on löytynyt oma poni-ikäinen kuski, jonka kanssa työskentely aloitetaan todenteolla vuoden vaihteen jälkeen.











Bismarck II eli Bisse on 12-vuotias pv-ruuna Virosta. Se on jokaisen tallinpitäjän unelma helppoutensa takia. Bisse ei kaipaa mitään ekstaa ja käyttäytyy siivosti joka tilanteessa. Mikään hevosenomistajan unelma se ei ole viime aikoina ollut, vaan ruuna on reissannut klinikalta toiselle ja pitänyt sairaslomaa aina reissujen välillä. Nyt on ongelmien syy löytynyt ja toivotaan, että Bisse reagoi hoitoon kuten pitäisi ja Miia, Krisse ja Verna pääsevät taas jatkamaan harjoituksia ruunan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ai kauhee mikä moka! Korjaan heti :)

      Poista
    2. Minos possun veli on mun kaverin poni jonka kanssa vietän aikaa paljon! Minos ja poseidon asuivatvypäjällä yhdessä

      Poista