perjantai 22. toukokuuta 2015

321. Piian estetreenit Aulangolla

Maanantai ja tiistai vietettiin Aulangon ratsastuskoululla Hämeenlinnassa estevalmennusten merkeissä. Valmennukset tuli vähän yllättäen, kun saimme "kutsun" peruutuspaikoille. Vaikka kovasti tykkään Piian valkuista, niin olen koittanut vähän rajoittaa niihin osallistumista, koska A) ne ovat kalliita ja B) ne ovat kaukana. Muutamia kertoja ollaan kuitenkin treeneihin lähdetty peruutuksia paikkaamaan, jotta ryhmät saadaan täyteen. Tarmo oli viikonloppuna kisaamassa, joten sain Barbin lainaan ja Olivia lähti mukaan Sissin kanssa. Hieman hirvitti, kun meidät oli sijoitettu aikataulujen mukaan ryhmään ponit 90-100 cm. Me kun ei olla Babsin kanssa oltu ihan samalla aaltopituudella hyppyjen suhteen.

Ekana päivänä Barbi oli varsin järkyttynyt puitteista. Ensinnäkin koko ajan satoi vettä. Ei onneksi kaatamalla, mutta jatkuvasti kuitenkin. Kun pääsimme kentälle ja olimmekävelleet yhden jännittävän kierroksen, niin eikös siinä vieressä mennyt jonkin sortin kirkkovene, siis ihan oikea soudettava sellainen. Siitähän poniini aloitti hyperventiloinnin ja syke tuntui selkään asti. Se oli aivan räjähdyspisteessä, mutta sain kuin sainkin sen vähän rauhoittumaan ja aloitimme työskentelyn. Teimme ravissa voltteja ja temponvaihdoksia, muutamia väistöjä uralta sisään ja takaisin uralle sekä puomien yli ympyröitä. Kun Ponialkoi vähän rentoutua, niin eikös kentän yläpuolella lähtenyt kävelykone pyörimään. Ja taas poni melkein pyörtyi kauhusta. Myös kentän laidalla olevat maastoesteet oli kammottavia. Laukassa annettiin ensin ponien edetä ensin isosti kevyessä istunnassa. Laukassa tehtiin myös ympyröitä ja tempon muutoksia. Pikkuhiljaa poni alkoi olla oma itsensä ja keskittyä työskentelyyn. Hypyissä tehtiin ihan pieniä tehtäviä, jumppaa ja kontrollia. Yllättävän rohkeasti poni hyppäsi kaikki. Treenin jälkeen oltiin märkiä, mutta tyytyväisiä. Poni toimi lopulta oikein kivasti ja kaikesta pelkäämisestä huolimatta se pysyi käsissä eikä tehnyt mitään kevätjuhlaliikkeitä.Seuraavana päivänä Babs oli jo huomattavasti rennompi. Jo verkassa se oli kuulolla ja rento. Vähän katseli esteitä, joihin oli kerätty koko tallin kaikki "möröt".  Ensin hypättiin pientä porttia kahdeksikolla. Paikat sopi kerrankin hyvin ja laukatkin vaihtui. Sen jälkeen mentiin pientä kavalettijumppaa. Nämä tehtävät sujui hyvin. Tultiin vielä muutamaa erilaista linjaa ennen koko rataa. Barbi selvisi muurista, punaisista laatikoista, sateenkaariokserista ja erilaisista porteista. Vain yksi kielto valkoiselle portille, joka mentiin suoraan aurinkoa kohti. Poni oli niin rohkea. Paikatkin osui kohdilleen sarjaa lukuunottamatta. Siihen tuli pari kertaa huono paikka, mutta silti poni oli luottavaisesti menossa yli. Tehtävät ei ollut isoja ja koko ajan mulla oli varma olo. Oli ihan huippua ja poni oli todella hieno! Piiakin kehui sitä kovasti. Taas lisää kokemusta ja uusia paikkoja ponille.


Kaikki kuvat on tiistailta miedän työharjoittelijan Iinan kuvaamana. Videota ei ollut, mutta täältä löysin videota, jossa näkee hyvin tehtäviä, joita teimme. Sissikin toimi hyvin ja varsinkin viimeinen rata oli erittäin hyvä. Erittäin iloisin mielin siis kotimatkalle. Oli jälleen hienoa olla mukana. Piia on vaan ihan superhyvä!

2 kommenttia:

  1. Ihan huippuja kuvia, kiva katsoa miten tyytyväisellä ilmeellä ponit tekee! Tuli ihan kuume lähteä katsomaan jotain kisoja ja hiukan osallistumaan moiseen menoon edes katsojan roolissa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin oli ilma kuvauksen puolella, viime aikoina on ollut niin synkkää, että edes ulkona ei saa kuvia onnistumaan. Ponit todella tykkää hypätä ja on kyllä kiva saada sitä mukavaa ja aurinkoista fiilistä välillä ikuistettuakin. Katsojana näiden seuraaminen on yleensä pahinta, kun tulee niin kova hinku itse hyppäämään ;)

      Poista