torstai 14. toukokuuta 2015

318. Kotimäki Dressage Festival

Viime lauantaina käytiin kisaamassa 2-tason koulukisoissa Kotimäellä. Kyytiin pakattiin Sissi ja ratsuponi Barbi. Barbilla olen ratsastanut noin kerran-kaksi viikossa. Vaikka ponilla on ikää jo 10-vuotta, se on aika kokematon ratsuna. Tarkoituksena on siis ollut viedä ponia vähän eteenpäin ja saada sille lisää voimaa ja kokemuksia, jotta 13-vuotiaan omistajan on helpompi jatkossa edetä ponin kanssa. Yhdet koulukisat olen Barbilla jo mennyt ja muutamat estevalkut ollaan käyty hyppäämässä.

Tällä kertaa oli kauden eka ulkokisa ohjelmassa. Vettä tuli koko aamun, mtta onneksi sade loppui juuri ennen meidän starttia. Ohjelma oli vanha tuttu K.N.Special. Sissi aloitti luokan ja me oltiin heti toisina. Verkka mentiin maneesissa ja jotenkin siinä taas tuli kiire. Sissi oli kovin jännittynyt eikä rentoutunut radallakaan. Ei siis ihan putkeen heillä, mutta taas yksi kokemus lisää. Rutiinia vaan kuskille, niin homma alkaa sujua. Barbi meinasi saada slaakin radan päätyyn tullessa, kun siellä oli banketti! Onneksi ehdittiin tutkia ja katsella sitä riittävästi ja poni kykeni toimimaan radalla. Poni on ollut koko viikon aika epätasainen ja siihen vielä jännitys päälle. Ei siis ihan parasta Barbia saatu esiin, mutta tyytyväisiä oltiin siihen, että jännityksestä huolimatta poni säilyi toimintakykyisenä ja saatiin rata suoritettua suht hyvin. Yksi rikko vain tuli, kun ekalla laukkalävistäjällä laukka putosi ja nousi vielä vääränä. Siitä paperissa 3. Prosentit oli 57 ja jotain, ei siis ihan pohjanoteeraus, mutta ei nyt niin hyväkään. Mutta hyvää kokemusta ponille jatkoa ajatellen.


Sissin olin ilmoittanut myös helppoon A:han. Ratana tuttu He A:2, johon uskalsin lähteä lähes treenaamatta. Valitsin ponille kanget päähän, kun on ollut aika vahva edestä. Tosin kankiohja killui aika löysänä vain mukana. Olisi pitänyt ehkä niitäkin pitää ponilla päässä enemmän kuin kaksi kertaa koko kevään aikana. Olisi voinut luottaa kuolaimeen paremmin. Verkassa poni oli aika kivan tuntuinen. Lähti hyvin eteen ja tuli takaisin. Väistöt ja vastalaukat oli tasaisia ja sujuvia. Melko rennoltakin se tuntui ja pehmeältä edestä. Radalla oli ilmassa pientä kiemurtelua. Ekassa väistössä se jännittyi ja tahti hävisi. Vasemmassa kierroksessa kaarteissa se punki perää sisään enkä ollut riittävän tarkkana kääntämässä etuosaa. Ja sama moka vielä kahdesti! Laukkaosuus oli hyvä. Käynnissä taas se meni tyhjäksi edestä ja narskutti suutaan. Prosentit oli kuitenkin yli 60, joten ihan tyytyväinen sai olla näillä treenimäärillä. Radan jälkeen olin ihan tyytyväinen ja poni tuntui aika hyvältä. Arvostelupaperien ja valokuvien jälkeen en ollut enää ihan samaa mieltä. Mutta pitää muistaa vaan pitää mielessä, että aluetasolta Helposta A:sta yli 60% treenaamatta. Eikö se nyt kuitenkin ole ihan hyvä saavutus?


Tälllä viikolla olen mennyt Sissillä kaksi päivää putkeen ja hakenut rentoutta ja matalaa kaulaa. Paljon hyviä pätkiä ja paljon hammasten kirskuttelua...Kyllä tää on vaikea laji. Alkaa pieni paniikki iskeä, kun ensi viikolla olisi ponin kanssa tosi kyseessä ja ehdin ottaa enää yhden treenin alle. Onneksi se on Annan valkku. Jos se valaisi uskoa ja toisi rentoutta yliyrittämisen sijaan. Varsinkin, kun tehtävät on ns. peruskauraa, niin poni ei pääse oikeuksiinsa, jos ei ole rehellisesti läpi ja rento. No sitä mietitään sitten ensi viikolla, tässä on vielä monta juttua matkalla ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti