torstai 20. helmikuuta 2014

203. Ratsutuksia ja valmennuksia

Takana on taas tehokkaat pari päivää. Jotenkin se kalenteri täyttyy aina viikon edetessä ja joka päivälle löytyy ohjelmaa. Vielä kun isäntäkin on ollut pari pitkää päivää töissä, niin täällä sisällä alkaa olla aika viileää...Tänään keittiön mittari näytti enää 15 astetta, mutta misään välissä ei ollut aikaa pistää tulia uuneihin. No huomenna aamupäivästä sitten, nyt vaan peittoa päälle...

Eilen vuorossa oli 4- v. Lucian ratsastus. Sen kanssa työskentely on näillä näkymin päättymässä kuun vaihteeseen ponin lähtiessä myyntiin. Se on kyllä niin hieno tamma. Onneksi väärän rotuinen, niin houkutus uuden projektin hankintaan ei ole lainkaan niin suuri...Yksi oikeanrotuinenkin olisi kiikarissa, mutta ei siitä sen enempää. Ensin pitäisi toisesta päästä vähentää.

Illalla oli vielä vuorossa Krissen kouluvalkku. Menin Minnillä, kun Jemina oli käynyt päivällä ratsastamassa Tarmolla.. Treenattiin vähän viikonlopun koulukisoihin k.n.specialia. Alkuverkan jälkeen mentiin rata ja sitten hiottiin ongelmakohtia. Tuntui, että koko rata oli yksi iso ongelmakohta.  Poni oli taas niin levoton edestä, että teki mieli köyttää sen pää paikalleen. Muuten rata meni hyvin, varsinkin alaspäin siirtymiset oli hyviä. Muiden tehdessä rataa jatkoin ponin työstämistä. Paremmin takaosaa töihin ja  poni paremmin avuille.Paljon siirtymisiä, mahdollisimman vakaa käsi ja istunnalla ratsastamista. Paljon se paranikin. Pysähdyksistä on tullut tosi hyviä. Laukkalävistäjillä huomaa vaihtotreenit. Åoni olisi heti vaihtamassa laukkaa. Heti siis vastalaukkatreeniin, kun kelit ja pohjat antaa myöden. Täytyy virittää kahva taas satulaan, jotta käden saa mahdollisimman tasaiseksi. Jos se muotokin löytyisi sitä kautta paremmin. Lisää vaan voimaa ja poni vielä paremmin pohkeen eteen. Laukka alkaa olla jo tosi hyvää, joten ehkä ne muutkin ongelmat joskus helpottaa.

Tälle päivälle oli luvassa puomitreeniä 5-v. Roopen ja 4-v. Annin kanssa. Molemmat ponit oli jälleen oikein kivoja. Anni-poni oli selvästi paremmassa tasapainossa kuin viimeksi, mutta väsyi nopeaan. Siinä on myös varsin näppärä poni. Onneksi vääränrotuinen sekin. Roopen mielestä puomit oli taas superjännittäviä, mutta rentoutui sekin lopulta. Muutama hyppykin tultiin huimalla 30 cm korkeudella. Poni oli kaikkensa antanut ratsastuksen jälkeen, kun piti niin kovin jännittää. Kuitenkin imua puomeille on ja poni hyppää tosi hyvin. Rutiinin kautta vaan lisää rentoutta hommaan. Näiden ponien lisäksi 4-v. Venla tuli käymään töissä. Sillä oli takana taas reilun kahden viikon tauko, mutta työskentely on sen verran hyvällä pohjalla, että tamma toimi kuin mikä tahansa ratsastettu hevonen. Hienosti tamma toimi käynnissä ja ravissa jo ilman avustajaa. Laukka jätettiin väliin kovan pohjan takia. Venlakin oli niin viisas tamma.

 Tänään illalla oli vuorossa Annan estetreenit. Minni pääsi myös hyppäämään. Pitkästä aikaa vuorossa oli ratatreeniä. Pieniä esteitä, mutta tehtävää riitti silti askelmäärien ja linjojen kanssa. Ihan ekoissa hypyissä Minni oli vähän ihmeissään, mutta sitten alkoi sujua. Minni hyppäsi luottavaisesti ja mielellään. Ei sillä Tarmon kaltaista imua esteille ole, mutta kaikki jarruttelu on poissa. Poni ei myöskään ota nokkiinsa huonoista paikoista tms. virheistä. Itselle ongelmia tuottaa jaksaminen. Tarmon kanssa pääsee vähemmällä, mutta Minni hidastaa heti, kun jalka ei olekaan kiinni. Esteiden välissä ei juurikaan voi jäädä vain istuskelemaan, vaan poni täytyy pitää jalan edessä ja menossa. Hienosti se uskaltaa lähteä hyppyihin kauempaakin. On kiva, että se alkaa viimein toimia. Vuosi sitten hyppäämisestä ei tullut mitään. Mahtavaa, että en ehkä sittenkään pilannut sitä lopullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti