keskiviikko 22. tammikuuta 2014

192. Näillä mennään...


Alkaa olla hermo aika kireällä näiden tietokoneiden kanssa... Uutta läppäriä ei olla saatu hankittua. Miniläppäri on tolkuttoman hidas mm. kuvien rajaamisessa, siitä puuttuu puolet tarvittavista ohjelmista ja kaiken huipuksi se ei mene nettiin... Tabletti ei kyllä sovellu kuin surffaamiseen ja VIHAAN todella käyttää sitä. Sähköpostitkaan ei edes aukea sillä, kun tuplaklikkauksella vain suurentaa tai pienentää näyttöä (tai siis sitä mitä siinä näytöllä on). Nyt on siis rikkinäinen läppäri kytketty olkkarin 47" telkkariin. Hirmu kätevää ja helppoa, varsinkin kun istut metrin päässä ruudusta lyhyen scart-johdon takia. Mutta nyt toimii netti, on ohjelmat ja kuvien muokkaaminen ja lisääminen onnistuu.

Ponien kanssa ollaan puuhailtu kaikkea pakksista huolimatta. Maanantaina tuli pidettyä tunteja pari kappaletta. Taas saatiin käyntii vakiryhmä noille meidän poniratsastajille ja valmentautuminen alkaa kunnolla. Välillä mietin tuleeko vaadittua likka näiltä lapsilta, mutta kun tuntee ponit ja tietää miten ne saa toimimaan, niin mielellää opettaa sen myös ratsastajille. Joskus se vaatii vähän napakampaa otetta ja kovempaa yrittämistä. Viime kerralla vaatimukset palkittiin, kun tehtiin raviväistöjä ja siitä laukannostoja. Kun ei annettu tehdä vähän sinne päin, niin hienosti lopulta homma läähti toimimaan kaikilla. Hyvät ristiaskeleet ja napakat nostot. Tuli itsellekin niin hyvä mieli, kun homma alkoi toimia, vaikka ensin joutui sanomaan tiukemmin ja tekemään uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti kuskeillekin jäi hyvä mieli onnistumisista ja niistä hetkistä, kun oikeasti ratsastivat kyydissä istumisen sijaan.

Eilen menin Minnillä. Kokeiluss aon nyt apple mouth-nivel. Lisäksi apuna oli vielä gramaanit. Tällä yhdistelmällä poni oli selvästi tasaisempi, vaikka gramaani oli suurimman osan ajasta löysällä. Oliskohan sitten tämä synteettinen nivel ponille mieleinen. Ajattelin nyt pitää pienen "gramaanikuurin". Jos se löytyäisi tasaisemman muodon kun on vähän suuntaa antavaa apuna. Tuli niin hienoja ja tasaisia laukannostojakin. Kokeilin sille myös Rosen ja Tarmon koulusatulaa. Ja se oli ihan passeli. Minnikin on nyt levinnyt sen verran, että se mallasi oikein hyvin. Ei pyörinyt, ei valunut mihinkään eikä kipannut nokilleen. Jes! Se on taivaallinen satula istua :)

Tarmon kanssa tehtiin väistöharjoituksia ilman satulaa. Sekin alkaa olla pikkuhiljaa ihan oikea ratsu. Väistää hienosti ravissakin ja muoto alkaa olla tasaisempi ja pyöreämpi joka kerta. Suurin virtapiikki taitaa olla ohi, sillä ainakin kotioloissa poni on varsin leppoisa ratsastaa. Alkukävelyjä ei kyllä mennä pitkin ohjin, mutta muuten se on oikein kuuliainen ja toimiva kavereista huolimatta. Maanantaina se sai irtokengänkin takaisin jalkaansa, niin päästää kunnolla hommiin. Tosin hyvät kaviot sillä kengättäkin on, kun ei arista tms. vaikka yksi kenkä uupuukin. Maastossakin on voitu käpytellä.

Talvipäivän irrottelua
Myös Ekku pääsi vuolun jälkeen vähän juoksentelemaan kentälle. Se vaan jäisi mielellään koko ajan haastamaan riitaa Tarmon kanssa yhteen nurkkaan. Juoksentelua tuli sitten siinä vaiheessa, kun piti lähteä takaisin tarhaan... Nyt kun katsoo näitä ekun kuvia tästä isolta ruudulta, niin kyllä siinä alkaa jo ikä näkyä. Talvikarva vielä tuntuu korostavan sitä. Ja toi likaisuus...Tulisi vähän leudommat kelit, niin voisi vähän pestä pahimpia laikkuja. Se vaan tykkää nukkua aina maaten karsinassa ja p*skakasa on aina keskellä karsinaa, joten laikulta ei voi välttyä. Hyvässä kunnossa se kuitenkin on. Loimittanut olen ehkä viitenä päivän koko syksynä pahimmilla sadekeleillä. Pakkasilla ei ole tarvinnut takkia lainkaan. Nyt vaan taas vähän aktiivisempaa ratsastusta, niin saisi hiukan enemmän lihasta takaosaan ja selkään. Ei kaula korostuisi niin paljon.


Ratsutusprojekti 4-vuotiaaksi kääntynyt pv-tamma Venla on myös edistynyt. Viikonloppuna käytiin maastoilemassa kaverin perässä. Alkuun tamma oli kovin pörheä eikä pihastakaan olisi halunnut lähteä, mutta lopulta meni kuin vanha tekijä. Ei haitannut autot eikä kaverin hötkyilytkään. Ihanan viisas pikkutamma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti