maanantai 23. syyskuuta 2013

143. Estekisoja, ponivaihtoja sekä hyviä uutisia

Eilen aamusta käytiin alue-estekisoissa Melkkilässä. Mukana olivat Tarmo ja Minni 70 cm seuraluokassa sekä Rose 80 cm seuraluokassa ja 90 cm alueluokassa. Se on kumma kuinka aina tulee kiire, vaikka koittaa olla ajoissa. 70 cm oli ensimmäinen luokka ja Minni ensimmäisenä vuorossa Tarmon ollessa heti toisena. Olisi pitänyt tajuta verkata jo ennen radan kävelyä. Nyt verkkaan jäi aikaa ihan liian vähän. Pari hyppyä ja radalle. Tarmokin oli aika hyvin kiltisti ahtaassa maneesiverkassa.

Radalla Minni aloitti erittäin hyvin. Se eteni hyvää laukkaa hyvässä rytmissä. Ponnistuspaikat osui hyvin ja poni hyppäsi reilulla ilmavaralla. Esteelle viisi asti...Siinä valkoinen portti ja kielto. Toisella yrityksellä yli valtaisalla loikalla, jolloin kuskikin melkein putosi. Samalla reitti katosi hetkeksi ja seuraavalle esteelle lähestyminen meni täysin pieleen. Siihen siis myös kielto ja hylky :( Todella harmi, koska rata alkoi niin lupaavasti. Melkein jo ehdotin jälki-ilmoittautumista 80 cm luokkaan, mutta ensi viikonlopun reissu on sen verran raskas ja kuitenkin "tärkeämpi" kisa, joten ei väsytetty ponia, vaan pari hyppyä verkassa sai riittää.

Tarmo oli taas varsin vauhdikas radalla. Sille tarttis saada lisää rentoutta menoon. Nyt kaahaa tukka putkella, jolloin jään kädellä kiinni ja poni tulee hyppyihin selättömänä ja puomit tulee helposti alas. No nyt ei puomeja tullut, mutta sama este numero viisi oli Tarmostakin pelottava. Siihen kielto siis meillekin. Loppurata meni ongelmitta. Yllättävän kiltti poika. Ehkä siitäkin tulee ihan järkevä poni, ainakin talvikaudeksi ;)


Rose meni 80 cm radalla tuplanollan. Vähän se olisi saanut laukata sujuvammin, muutamassa hypyssä tuli pikkuaskel ennen hyppyä. Hyvin poni oli kinttuineen kuitenkin tilanteen tasalla. Seuraavassa luokassa poni oli terävämpi ja paremmin pohkeen edessä. Hypyt oli sujuvia ja rytmi oikein hyvä. Luokassa oli ihanneaika-arvostelu ja Rose joutui menemään ensimmäisenä. Aika oli n. 20 sekuntia liian nopea ja siitä seurauksena 5 vp, vaikka tieti oli todella pitkät eikä laukka ollut todellakaan kovaa. Mutta pääasia ei olekaan ruusukkeet, vaan hyvä suoritus ja sitä tämä rata todella oli!

Outi ja Rose 90 cm
Iltapäivällä oli sitten vuorossa suuri hetki. Poseidon saapui. Peppi oli aivan täpinöissään, tottakai. Poni oli vielä söpömpi kuin muistin :) Lunkisti se katseli pihaa ja rauhassa jäi karsinaan syöpöttelemään. Peppi järjesteli koko illan onnessaan uuden poninsa tavaroita ja välillä piti tietty käydä poniakin harjaamassa. Samalla kyydillä lähti sitten Sissi. Vähän poni oli sitä mieltä, että tähän koppiin hän ei astu, mutta hetken harkinnan jälkeen meni ja alkoi heti tietty syödä. Tyytyväisen ja luottavaisen oloinen poni. Oma olo oli kyllä haikea. Vaikka olen oikeasti todella onnellinen, että Sissi pääsee näyttämään kykynsä poniluokissa, mieli vetää väkisinkin matalaksi. Sitä huomaa miettivänsä, että milläs sitä nyt menee kisoihin ja valmennuksiin. Välillä jää vaan mielessään fiilistelemään yhteisiä ratsastuksia, maastokävelyitä ja itsensä ylittämisiä.

Tänään Peppi pääsi Possun selkään. Poni oli aivan rento ja niin kuuliainen. Jos sen kanssa ei opi ratsastamaan kunnolla, niin sitten ei millään. Aivan mahtava poni. Fannikin talutti sitä ja poni seurasi täysin kuuliaisesti. Illalla vielä sain Sissin kuulumisia ja kovasti poni sai kehuja. Se on ottanut kaiken täysin lunkisti ja toiminut moitteetta. Tämän päivän ratsastuksen jälkeen Sissi ilmoitettiin heti sunnuntaille heidän oman seuran seuramestaruuksiin! Toivottavasti meno jatkuu samaan maalliin ja poni loistaa jälleen. Olo on niin huojentunut. Olen saanut rakennettua Sissistä toimivan ponin ja se pääsee heti näyttämään osaamisensa. Tällä hetkellä tämä ponivaihto tuntuu niin oikealta ratkaisulta. Vaikka itse palaan taaksepäin nuorison pariin, usko omaan tekemiseen on vahva. Seuuraavan ponin kanssa sitten taas pikkuhiljaa ylöspäin luokissa. Nyt on siis aika keskittyä Tarmoon ja tehdä siitä niin hyvä, että se läpäisisi suorituskyvyn kokeen keväällä. Sissi ainakin on hyvissä käsissä :)

Pepin ja Possun ensimmäinen ratsastus uudessa kodissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti