perjantai 13. syyskuuta 2013

138. Onni on pienissä asioissa

Kuviot alkaa selkiintyä ja motivaatiokin palailee. Parina päivänä olen saanut hyvin poneja ratsastettua ja hommia etenemään. Pikkuhiljaa olen aloittanut karsinoiden kuivittamisen. Viisi karsinaa on enää laittamatta. Jos saisin nekin valmiiksi huomenna. Olisi sitten ainakin karsinat valmiina, kun syksy todella saapuu. Nyt kelit ovat olleet niin hyvät, että kaikki hevoset on vielä ulkona yötä päivää, mutta jos ja kun alkaa tulla sateita, ne saavat siirtyä sisälle. Karsinajärjestys tosin pitäisi vielä lyödä lukkoon.

Eilen työskentelin taas Ekun kanssa. Se toimii joka kerta paremmin ja selvästi vanhat asiat palautuu mieleen. Kankea se kyllä on. Täytyy koittaa hakea sille vaikka MSM:ää tai jotain vastaavaa, jos saisi vähän niveliin lisää liikkuvuutta. Toivon myös, että vähän säännöllisempi työskentely auttaisi. Olisi hienoa saada vanha herra vielä iskuun ;) Muoto sillä on luonnostaan oikein päin, mutta voimattomuus vetää sen kuolaimen alle. Nyt vaan koitetaan saada sitä hakemaan tuntumalle eteen alas. Ylempänä menee ihan tyhjäksi. Samalla koitetaan hakea vähän rauhallisempaa tahtia. Ponilla on niin kiire koko ajan ja se mennä töpöttää kauhealla kiireellä. Nyt siis tehtiin ihan pientä käyntiä, niin, että malttoi odottaa ja pääsi ratsastamaan jalallakin. Muutama hyväkin pätkä mahtui mukaan. Nyt poni alkaa myös taipua kaarteissa paremmin sisäjalan ympäri.

Myös Tarmon kanssa olen hakenut rauhallista tahtia. Sen kanssa mulla on paha tapa jäädä vähän vetämään vaan ohjasta ja poni tuntuu sitkeältä suusta. Nyt kuitenkin välähti lamppu omassa päässä ja mieleen palasi Lemisen Maijun opit. Ensin pidätteet läpi, jotta päästään vaikuttamana jalalla. Tarmo oli kyllä erimieltä asiasta, mutta hetken työskentelyn jälkeen poni uskoi, että nyt vain kävellään askel kerrallaan. Kun pidätteet meni perille ja poni malttoi rauhoittua, siitä tuli tosi mukava. Pitkän aikaa meidän ratsastus on ollut sellaista kilpavetoa, mutta nyt sain ponin aivan rennoksi ja pehmeäksi edestä. Ravissakin Tarmo malttoi keskittyä ja työskennellä ilman, että juoksi alta pois. Jopa laukka oli oikein rentoa. Nyt vain jatketaan tätä työskentelyä, niin eiköhän siitäkin tule vielä oikein hyvä :)

Ajo-opetuksessa oleva suokkivarsa toimii jo ilman avustajaa. Lenniä on saatu irtohypytettyä. Tänään pääsin ekaa kertaa selkään 3-v. pv-projektin kanssa ja kävinpä vielä Sauvossakin ratsastamassa yhtä 3-v. part brediä. Kivoja uusia projekteja. Tallipaikallekin on tulossa uusi poni lokakuun alussa Aatun muutettua eläkekotiin. Varsat saatiin vuoltua tänään ja Tarmolle saatiin irtokenkä jalkaan. Juhlan aihetta siinäkin, ekaa kertaa saatiin naulattua ilman huulipuristinta. Se kun ei ole sietänyt naputtelua. Treeni on auttanut. Siinäkin. Ehdinpä vielä tänään pitää kotonakin yhden tunnin.

Sissin kanssa on takana kaksi päivää valkkuja. Keskiviikkona treenattiin koulua Krissen kanssa ja torstaina hypättiin jumppatehtäviä. Koulutunnilla kostautui kiireinen alkuviikko, kun en mennyt Sissillä lainkaan. Se oli tosi jäykkä vasemmalle ja koitti vain juosta alta. En edes ehtinyt verkkaamaan sitä ennen tuntia niin paljon kuin olisi ollut tarve. Tehtiin vähän asioita, joita tulee vajaan parin viikon päästä kisoissa. Ilmoittauduin Sissin kanssa Anisiin aluekoulukisoihin. Aluemestaruuksisen yhteydessä on pari avointa luokkaa, joihin mekin saadaa osallistua. Nämä onkin nyt sitten meidän viimeiset yhteiset kisat vähään aikaan. On varmistunut, että Sissi lähtee ylläpitoon Tampereelle ponikuskille kouluponiksi. Ratsastaja on kisannut tämän kauden ponikansallisia SM-tasolla asti. Mielenkiinnolla odotan, miten yhteistyö lähtee käyntiin ja minne asti ratsukko pääsee seuraavan vuoden aikana. Toisaalta on haikeaa luopua parhaasta ponista, joka itsellä on ollut, mutta toisaalta on mahtavaa saada Sissille mahdollisuus kisata oikeasti osaavan PONIkuskin kanssa PONIluokkia.

Sissin tilalle tulee sitten Pepille ylläpitoon tämän ratsastajan poni. 17-vuotias Welsh b-ruuna Possu. Parempaa opetusmestaria saa hakea. Poni on hypännyt aluetasolla, mennyt kenttääkin ja viime vuodet kisannut koulua alue- ja kansallisella tasolla. Nyt se alkoi jäädä kuskilleen pieneksi. Kerrankin avasin suuni oikeaan aikaan oikealle ihmiselle ja nyt ollaan tässä. Poseidon tulee meille 22.9. ja samalla Sissi lähtee Tampereelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti