tiistai 4. marraskuuta 2014

257. Rusakon selässä - My day

Taas yksi tukka putkella vedetty yh-päivä takana. Nämä isännän työpäivät pitää huolen, että aika ei käy pitkäksi. Aamulla siis ylös seiskalta. Tai siis kello soitti seiskalta ja noin varttia yli sain itseni sängystä ylös. Herättelin kouluun menevät (tai siis kouluun ja eskariin) ja katsoin, että saivat aamupalaa ja vaatteet niskaan. He jäivät syömään ja itse lähdin ruokkimaan poneja. Vein niille ensin heinät tarhoihin valmiiksi ja sitten raahasin ponit perään. Neljä sai takit niskaansa ja loput tarhailee ilman. Välissä piti pariin otteeseen käydä muistuttamassa muksuja hampaiden pesusta ja sitten vielä katsoa, että saavat myös ulkovaatteet ajoissa päälle ja lähettää heidät pyöräilemään taksipysäkille. Onneksi kelit on vielä suotuisat pyöräilylle, niin ei tarvitse lähteä heitä viemään sinne.

Aamutallista tulin lopulta takasin sisälle siinä puoli yhdeksän ja sitten käytiin Fannin kanssa aamupalalle. Siinä syömisen ohella ehtii hyvin vähän surffata facessa. Kun saatiin syötyä, Fannille vaatteet niskaan ja hampaiden pesu. Laitoin koneellisen pyykkiä pyörimään. Neiti halusi jäädä kuitenkin sisälle leikkimään ja katsomaan piirrettyjä netflixistä. Aika usein hän lähtee apulaiseksi tallihommiin. Puoli kymmenen olin siis taas pihalla ja aloitin karsinoiden siivouksella. Samalla haravoin vähän pihalta heinän korsia ja lakaisin käytävät. Tällä kelillä kaikki paikat näyttää niin törkyisiltä, kun mutaa ja vettä on joka paikassa. Kaikki kuivikkeet kulkeutuu märissä kengissä pihalle.

Puoli kahdentoista aikaan aloitin Tarmon klippaamisen. Huomenna on taas vuorossa Pantsun valmennus ja lämpmässä maneesissa. Päätin siis ajaa ponin uusiksi, ettei se läkähdy sinne. Tarmo oli alkuun tosi kiltisti, mutta kyllästyi puolessa välissä. Alkoi nyppiä päätään ärsyttävästi. Tasaista jälkeä oli niin vaikea saada. Toivottavasti se ei äytä ihan karmeelta kunnon valaistuksessa...Klippauksen jälkeen jätin sen karsinaan syömään päiväheiniä ja jaoin ulos lopuille ponskeille heinät. Tarmon syödessä siivosin pikkuponien pihaton tarhan ja tetenkin se alkoi samalla sataakin.

Koululaisset kotiutuivat noin puoli kaksi ja samalla olin lähdössä ratsastamaan Tarmoa. Se ei juurikaan arvostanut ulkoilua juuri klipattuna, kun vettä tuli vaakasuoraan. Koitti käännellä päätään pois sateesta ja perää tuulta vasten. Mentiin sitten vain vähän aikaa, muutamat avot ja voltiti ravissa ja laukkaa ympyröillä. Vähän se oli taas jalan takana, mutta eipä siinä huvittanut itsekään kauheasti työskennellä. Pari kierrosta käskin laukata kunnolla eteen kevyessä istunnassa. Eikös meidän ratsastusloimi auennut satulan edestä ja sen lepatusta piti vähän kytätä olan yli ja heittää pukkikin. Poni takas tarhaan ja ruuanlaittoon. Samalla otin edelliset pyykit koneesta kuivumaan ja uusi koneellinen pyörimään.

Tein makaroonilaatikon uuniin ja lähdin taas talliin sen kypsymistä odotellessa. Ehdin juuri laittaa karsinoihin iltaheinät ja -kaurat sekä täyttää vesiämpärit. Nopeasti vielä toisten päiväheinien jako ja ottamaan ruokaa uunista. Peppi oli onneksi saanut jo läksyt tehtyä. Aikaa ruokailulle noin 20 min. Sitten lapsille vaatteet niskaan ja menoksi. Olin luvannut mennä pitämään tuntia meidän tallilta maneesitallille "paenneille". Matkalla heitin Pepin hetkeksi kaverinsa luokse. Nuutti ja Fanni saivat tulla aiheuttamaan pahennusta maneesin katsomoon. Tunnin jälkeen taas muksut autoon ja tuli hännän alla hakemaan Peppiä, jotta hän ehtii jalkapallotreeneihin. Treenit alkoi kuudelta ja lopetin tunnin varttia vailla. Vähän myöhästyttiin, kun Lapset oli unohtanut lelureppunsa maneesiin ja kertoivat siitä tietty vasta autolla...

Seuraava etappi oli lähikauppa, kun maito ja voi oli loppu. Siitä sitten välissä kotiin. Lasten tehtäväksi jäi kauppakassin tyhjennys ja itse hain äkkiä yhden ratsastettavan tarhasta. Vesi sade oli onneksi juuri sillä hetkellä tauonnut. Menin noin 20 min ilman satulaa kentällä. Ratsu toimi onneksi kivasti ja sille on hyvää harjoitusta jo pelkästään pimeällä kentällä yksin työskentely. Ratsu karsinaan ja hakemaan Peppiä. Odotin koululla puoli tuntia heidän treenien loppumista. Ehtipähän seurata päivän tapahtumat facebookista. Olin kyllä ajatellut, että ratsastan vielä Sissin. Oltiin kotona kuitenkin vasta puoli kahdeksan jälkeen. Kuuntelin Pepin lukuläksyn samalla kun viimeistelin kuittien järjestelyä. Sain kun sainkin ne valmiiksi. Jos vaikka huomenna ehtisin viedä ne kirjanpitäjälle.

Lapsille iltapalaa ja nukkumaan. Siinä välissä isäntäkin jo kotiutui töistä. Vähän jälkeen yhdeksän pääsin iltatalliin. Onneksi talli oli muuten valmis, ei siis tarvinnut kuin ottaa hevoset sisälle. Ja laittaa litimärät loimet kuivumaan. Ja viedä pihattoihin heinät. Ja laittaa Ekulle puuro turpoamaan aamuksi. Päivä pulkassa varttia vailla kymmenen. Sohvalle, läppäri syliin ja BB auki telkkarista. Pari laskua laitoin vielä maksuun ja nyt unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti