torstai 2. lokakuuta 2014

245. Elämäni ponit - missä he ovat nyt

Nyt puhutaan elämääni kuuluneista poneista, Se Elämäni Hevonen (tai Ne kaksi) ovat kuitenkin omassa pihassa (ainakin kohta). Mutta siis poneja, jotka on olleet meillä pidempään ja vaikuttaneet suuresti omaan tekemiseen ja "uraan". Omat kasvatit mukaan lukien.

r OHANA ANDROMERA s. 2005
Kaapolla on aina erityinen paikka sydämessä ensimmäisenä omana kasvattina. Se on ollut myynnin jälkeen muutaman koulutuspätkän meillä ja on edelleen samalla omistajalla. Poni on asustanut Ypäjä-Loimaa-akselilla ja toimii harrasteratsuna. Poni on kisannut vähän, mutta hyvällä menestyksellä ja välillä törmäillään kisoissa. Kaapo on mennyt myös valjakkoa aluetasolla koulun ja esteiden lisäksi.
Kaapo kesällä 2013

r OHANA BECKSHAM s. 2006
Taavion myyty jo useampaan otteeseen tässä vuosien varrella ja oli ainakin hetki sitten myynnissä. Se on toiminut viimeiset pari vuotta kilpaponina ja opetusmestarina (jos näin nuorta ponia voi opetusmestariksi sanoa) esteradoilla Espoon seudulla. Taavia en ole nähnyt aikoihin, mutta välillä törmäilee kisakuviin ja tuloksiin.
Taavi keväällä 2013 (kuva: Rozpravka Phtography)
r BANKS CADEAU s. 2006
Nipsu (meillä ollessaan Caddy) asuu Lahden seudulla ja toimii kilpaponina esteradoilla aluetasolla. Siitä on kuoriutunut varsinainen rusettikone. Se oli kyllä jo silloin meillä ollessaan erittäin lupaava hyppääjä. Meiltä lähdettyään poni teki pikavisiitin Oulun seudulle ennen kuin löysi pysyvämmän kodin. Nipsua olen päässyt rapsuttelemaan useampaan otteeseen eri hevosmessuilla, kun poni on ollut edustamassa Connemarayhdistyksen ständillä.

t ROCKFIELD HONESTY s. 2005
Nessi oli ensin pari vuotta mulla ratsastettavana ja sitten vielä vuoden ylläpidossa yhdellä meidän luottoratsastajista. Meiltä Nessi lähti ylläpitoon Jämsään valmennus- ja kisakaveriksi ponitytölle. Nyt Nessi on taas omistajallaan ja etsi jokin aika sitten kisaamisesta kiinnostunutta ratsastajaa. Toivottavasti tämä erittäin herkkä ja kapasitettikas poni pääsee näyttämään kyntensä (kavionsa) esteradoilla.

t STREAMSIDE SO DEAR s. 2006
Tiina-poni lähti meiltä kahden treenikesän jälkeen hetkeksi kotiinsa, josta matka jatkui Oulun seudulle poniratsastajalle. Viime kauden sai lukea tuloksia koulu- ja esteradoilta seura- ja aluetasolla. Tämän kesän poni on kisannut erittäin upealla menestyksellä kansallisissa koululuokissa. On ollut kiva seurata, kuinka Tiina ja Sissi ovat ottaneet mittaa toisistaan pitkin kesää, välillä Sissillä on mennyt paremmin ja välillä Tiinalla.
Tiina kesällä 2012 vielä meillä ollessaan
t LILIAN s. 1999
Lilian muutti meiltä ratsastuskouluponiksi Kangasalalle. Se astutettiin siellä Ekulla ennen oriin meille muuttoa. Ennen varsomista tamma muutti Marttilaan varsan tuleville omistajille, kun ratsastuskoulun pitäjä muutti Lappeenrantaan. Nyt Lilian siis viettää mammalomaa hienon tammavarsan (joka on muuten myynnissä) kanssa.
Lilian keväällä 2012
r MERRYHILL´S JAGUAR s. 2009
Jagge myytiin meiltä harrasteratsuksi Hyvinkäälle. Kisaamassa se on käynyt vasta connemarayhdistyksen ratsastusuokkakisoissa viime vuonna, mutta on ollut ammattilaisen ratsastettavana lähes koko ajan. Poni on edelleen saman omistajan, mutta muutti meidän tallilaiselle ylläpitoon pari kuukautta sitten.
Jagge syksyllä 2014
t ROCKFIELD ARCTIC GLOW s. 2008
Glow lähti meiltä Hyvinkäälle ratsuttajalle, jossa on edelleen. Se kantakirjattiin keväällä II-palkinnolla ja loppukesästä poni oli kisaamassa breederseissä koulupuolella, jossa sijoittui kokonaiskisassa sijalle yhdeksän.
Glow meillä talvella 2013
 r OHANA EXELLENCE s. 2011
Lenni muutti meiltä reilu vuosi sitten Haapavedelle, jossa se on harjoitellut ratsun hommia. Poni ruunattiin jokin aika sitten ja on tietääkseni muuttamassa uuteen kotiin piakkoin.
Lenni kesällä 2014
r OHANA FLANNACÀN s. 2012
Kake muutti meiltä vajaa vuosi sitten Seinäjoelle, jsta se myytiin muutaman kuukauden päästä Närpiöön. Sen jälkeen en ole ponista kuullut mitään. Ponibreedersin osallistujalistoilta se on ainakin pudonnut pois.

t OHANA CHANTAL s. 2008
Minni lähti meiltä heinäkuussa Imatralle äiti-tytär poniksi ja on siellä edelleen. Poni on ollut kovin tykätty ja toivottavasti on myös jatkossa. Kuulumisia ja kuvia tulee aina välillä ja ne lämmittävät aina sydäntä paljon.

Tässä taisi olla ainakin suurin osa meillä pidempään vaikuttaneista poneista. Kaikki ovat opettaneet tahollaan paljon ja kaikkiin liittyy rakkaita muistoja. Olen huomannut, että näiden tuttujen  ponien kohdalla tulee aina hinkua haalia niitä takaisin pihaan, jos niistä jossain on ilmoiteltu (myynti/ylläpito ym.). Jokaisen kanssa on ollut ilo treenata ja toimia. Mielenkiinnolla seuraan ponien kisatuloksia ja saavutuksia. On ollut hienoa saada olla osa näiden ponien elämää niiden alkutaipaleella (ja Lilianin kohdalla muuten vain).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti