sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

82. Kotini on linnani...

...tai tallini. Sitä ei vaan jotkut tunnu tajuavan. Eilen illalla, juuri kun olin saanut lapset hiljenemään sänkyihinsä vähän ennen puoli kymmentä, kuuluu ovelta koputus. Oven takana seisoo kolme pikkutyttöä. Halusivat tulla vessaan, koska ulkohuussissa oli JOTAIN PURUJA! Niin ulkohuussissa kuuluu olla puruja (tai meillä on turvetta). Samalla jutustelivat, että olivat kävelleet (keskustasta, vajaa 6km) katsomaan heppoja. Ikää siis kaikilla alle 10-v. yksi vissiin meidän Pepin ikäinen...Melkeen suu loksahti auki, kun olivat siinä. Tulivat katsomaan siis heppoja niin myöhään illalla eikä kukaan heistä edes käy meillä muuten. Tänään samat tytöt hengailivat sitten enemmän tai vähemmän koko päivän meillä. Mitään kysymättä/sopimatta. Enhän mäkään marssi kenenkään kotiin, että "Moi, Tulin katsomaan teidän hamsteria" ja hengaile koko päivää heidän kotonaan. Mua niin ärsyttää oletus, että talli olisi jotenkin yleinen hengailupaikka ihan kelle vaan, jos joskus on käynyt pihassa siskoa hakemassa. Meidän talli on kuitenkin osa meidän KOTIA! Kysessä kun ei ole mikään yleinen ratsastuskoulu, vaan oma pikkutalli, jossa on mmutama yksityishevonen omien ohella. Mä tykkään touhuta rauhassa omalla pihalla ilman , että siinä hengaile ejoku ylimääräinen koko päivää. Hevosten omistajat ovat erikseen, kaikki alkaa olla hyviä ystäviä, joiden kanssa viihtyy muutenkin. Samoin meidän ponien hoitajat/ratsastajat. Mutta he käyvätkin hoitamassa omansa/hoidokkinsa ja auttelevat tallihommissa. Eivät vaan hengaile.

Tänään oli ohjemassa Anun estetunti. Menin Sissin kanssa. Hyvin huomasi taas, että hypyt ovat jääneet vähän vähille. Poni kun imee hyvin esteelle, jään roikkumaan suuhun eikä paikat osu kohdilleen. Jos muuten hyppy menee hyvin, niin vähintään mun pitää "hyökätä" kaulalle kuin ylitettäis vähintään 150 cm okseria...Sissi on varsin herkkä kuitenkin liialle "sukeltamiselle" ja saattaa sitten pudottaa, kun kuski hosuu kyydissä. Poni oli siis hieno, mutta kuski vähän hukassa. Lopuksi menin myös Rosella yhden kierroksen, jotta saisin vähän tuntumaa ennen keskiviikon alue-estekisoja. Kyllä se tuntui erilaiselta heti Sissin perään. Laukkakin oli ihan köpöä. Mutta hienosti Rose hyppäsi. Varmasti ja innolla. Itse valuin aina kaarteissa ulos ja ratsastin vähän huonot reitit. Poni sai hieman oikoa liikaa, jolloin seuraava lähestyminen meni hankalaksi. Kun muistin ratsastaa oikeaa reittiä, homma sujui huomattavasti paremmin :) Oli myös mukava katsoa, kuinka Tarmo meni porukan mukana kuin mikä tahansa muukin poni. On se vaan ilo silmälle hypätessään. Mamman mussukka ;) Peppikin uskalsi ekaa kertaa hypätä ihan pystyjä laukassa! Niin hienosti hän ratsasti Lilliä laukassa koko radan läpi ilman yhtään panikointia. Kyllä siitä tytöstä tulee vielä esteratsastaja :) Ja äiti on niin iloinen. Tunnin jälkeen neiti ilmoitti esteratsastuksen olevan hänen suosikkiharrastus.

Lisäksi tänään saatiin Lennille kärryt perään. Yksi kierros mentiin kentän ympäri. Poni ei tuhonnut mitään, ei häipynyt paikalta eikä kukaan loukkantunut. Onnistunut kierros siis! Kärryt sai jo hienosti perään, mutta kävely ja kääntyminen oli pelottavaa. Onneksi reaktio pelottaessa on "istuminen" ja jähmettyminen paikoilleen eikä paikalta poistuminen. Lopussa käveli rennommin. Huomenna taas uusi harjoitus. Hyvä siitä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti