perjantai 10. huhtikuuta 2015

307. Kisakuulumisia

Kirjoitettavaa on vaikka kuinka paljon ja koko ajan tapahtuu. Valkkuja on noin kaksi viikossa ja kisat viikonloppuisin. Ratsutettavat edistyy, uusia tulee ja vanhoja menee. Arjen haasteita, (hevos)elämän iloja ja suruja. Päälimmäisenä vuoden ensimmäisen varsan odottelua ja lähestyvän astutuskauden alkamista. Niin ja tietty omien ponien hehkutusta.

Viime viikonloppuna käytiin 1-tason koulukisoissa Turussa. Mukana oli Possu, Baroni ja Sissi. Peppi oli jälleen ensimmäinen ei-sijoittunut siistilläja tasaisella suorituksella. Sissi puolestaan nappasi jälleen punaisen rusetin He B:0 :ssa. Vauva-poni Baroni teki todella hyvän raviosuuden, mutta laukka putosi muutaman kerran molempiin suuntiin. Tuomarin linja oli aika tiukka ja prosentit oli 57,5. Tällaisen hevosen kanssa on niin kiva tehdä töitä, kun se edistyy harppauksin. Kisojen välisellä viikolla löytyi yhtäkkiä laukannostot ja laukkaan löytyi ihan uudenlainen vauhti ja meininki. Hyppytreeneissäkään ei ollut enää tietoakaan ponista, jonka laukka kuoli kaarteeseen. Sain jopa vähän pidellä sitä. Kouluvalkussa se oppi hienosti väistämään pohjetta ympyrällä sekä sisään että ulos. Itsekseen mennessä tulee usein ajateltua, että se on vasta vauva, ei sen tarvii osata vielä. Siispä kotiharjoitukset menee helposti keventelyksi ja laukkailuksi isoilla ympyröillä. Valkuissa tulee tsempattua ja valmentajan ottaessa huomioon hevosen iän, tehtävät pysyvät sopivina sekä vaativuudeltaan että kestoltaan. Tämä viikko ollaan otettu hyvin rennosti kahden tiiviimmän työviikon jälkeen.

Baroni 4-v. verkkaa
Pääsiäismaanantaina Tarmo pääsi Annin kanssa 2-tason estehyppelöihin Anisiin. Se meni 90 ja 100 cm. Verkka oli taas paikoitellen poukkoilua. Ekassa luokassa ponilla oli vauhti päällä ja se meni hieman hätäisesti. Tuplanollat tuli kuitenkin ja aika riitti kuudenteen sijaan. Rusetti siis Tarmollekin. Metrin verkassa oli aika tyhjää, kun Tarmo oli eka lähtijä, joten sen sai paljon rennommaksi. Radalla rytmi oli hyvä ja meno sujuvaa. Se on kauhea kuinka paljon voikaan jännittää siellä radan laidalla. Syke oli ihan miljoona ja melkein muistin hengittää. Mä olen niin tyytyväinen tähän yhteistyöhön. Ratsukko pelaa hyvin yhteen ja tekeminen on helppoa. Torstaina Annan valkussa poni oli taas virtaa täynnä, mutta hyvin se tekee pyydetyt askeleet. Sillä on niin vatava halu hypätä ja vahva itseluottamus. Seuraavissa kisoissa olisi sitten tarkoitus lähteä ensimmäistä kertaa 110 cm radalle. Mua jännittää jo nyt ihan valtavasti. Ei siksi etteikö poni selviäisi. Tiedän, että se selviää ja helposti. Mutta onhan se aina jännää, kun oma lapsi kisaa. Vaikka se lapsi olisikin karvainen ja nelijalkainen.

nämä kuvat metrin verkasta
ja odotellessa odotellaan
Tässä vielä video metrin radasta hidastuksineen kaikkineen. Ammattitason vehkeillä tulee hieman erilaatuista kuvaa kuin mun kännyllä... Tarmo100cm

Rosella on ollut nyt kahtena iltana pienet vahatipat. Laskettu aika sillä on 13.4. Se on kyllä ollut todella rauhallinen, mutta ei näistä ensikertalaisista oikein tiedä, koska varsa on tulossa. Viime yönä kävin kerran katsomassa tallissa ja tämäkin yö tarkkaillaan tilannetta. Oljet laitoin eilen illalla alle. Melkein teki itsekin mieli käydä sinne nukkumaan. Kovasti odotan Tarmon (ja tietty Rosen) ekaa connemaravarsaa. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Ei vaan malttais odottaa, kun ollaan jo näin lähellä.

Ensi viikolla on vuorossa sunnuntaina ponioripäivät. Connemaroja on näytillä kolme. Lisäksi mukana on ensimmäistä kertaa oriparaati hyväksytyille ponioreille. Hieno tilaisuus päästä näyttämään poikia tammojen omistajille parhaassa kunnossa. Kesällä noi on todennäköisesti laihtuneita, joten kevät on hyvä aika näyttää niitä ennen kuin massa alkaa hävitä. Tosin Ekku on jo aika paksukin, mutta siitä olemme vain onnellisia. Kaikki siis sankoin joukoin ihailemaan meidän oreja Ypäjälle 19.4. klo 11 oriparaatiin. Tarmo esiintyy Annin kanssa ratsain, myös hyppyjä olisi tarkoitus näyttää. Ekku puolestaan tulee ihan maasta käsin näytille. Sitä on nyt ratsastettu niin vähän, että käy varsin kuumana ja stressaa helposti. Se on onneksi edustava ihan omana itsenäänkin.

Huomenna messuilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti