tiistai 17. maaliskuuta 2015

303. Messukuulumiset

Tänäkin vuonna oltiin mukana Helsingin Horse Fair -messuilla. Erona oli vain, että ensimmäistä kertaa en ollut itse vastuussa connemarojen osallistumisesta, ständistä ja esiintyjistä. Ekaa kertaa oltiin vaan esiintymässä ja katsomassa messuja. Luksusta. Tykkään todella olla mukana näissä karkeloissa, mutta tällä hetkellä se vastuu ja nakittaminen on ylivoimaisen raskasta. Mun on todella vaikea pitää kiinni mistään päivämääristä ja pelkkä viesteihin vastaaminen, tietojen kysely ym. tuntuu mahdottomalta. Aina en saa edes näitä oman firman asioita pysymään kasassa. Toki esiintymiseen kuului esittelytekstin toimittaminen ja tarvittavien lippujen määrän ilmoittaminen. Lisäksi olin luvannut toimittaa Rotujen Taistoon (siis esityksen, jossa olimme) pujottelua varten pikatolppia ja tynnyrit.

Rotujen Taisto kisattiin sunnuntaina ensimmäisenä aamusta. Lähtö tallilta oli klo 7, jotta ehdimme hyvissä ajoin paikalle. Pesimme Sissin lauantaina illalla ja pakkasimme auton valmiiksi. Ratsastajaksi Sissille oli nakitettu Sara, koska Sissin "oma" ratsastaja köllötteli Thaimaan auringon alla ja Annikin oli treenaamassa Maajoukkueleirillä. Kaksi ratsastuskertaa ehdittiin saada alle ja Sissi oli yllättävän fine uuden ratsastajan suhteen. Itse en kehdannut sen kanssa lähteä, kun kaikki muut ratsastajat olivat lapsia. Varmuudeksi varauduttiin gägeillä, ettei poni päätä häipyä kesken suorituksen.

Matka meni rattoisasti ja paikalla oltiin sopivasti. Kokemus tuo varmuutta, joten suunnistimme kuorman purkuun esiintymislavan takana sijaitsevalle ovelle. Tytöt ja Saran äiti jäivät laittelemaan ponia, kun vein yhdistelmän parkkiin. Sissi sai onneksi karsinan, joten sen eteen oli hyvä kasata koko omaisuus parkkiin. Poni oli taas kuin kotonaan. Se ei hötkyillyt mistään. Verryttelyssä oli yhtä aikaa kaikki 18 Rotujen Taiston ratsukkoa. Aika ahdasta. Ja Sissi meni joukossa kuin kala vedessä ilmekään värähtämättä. Laukkaamaan siellä ei kyllä mahtunut lainkaan. Viime vuonna ratsukot onnistuivat hyppäämäänkin siellä... Areenan puolella ponit kiersivät reilun 15 min. Sielläkin Siiseli oli tyyni ja rauhallinen. Se kulki connemaroista ekana ja takana kaksi muuta kävivät varsin kuumana. Näytti varmaan omituiselta, kun kaikkein rauhallisin poni kulki gägit päässä ja viimesenä tullut connemara esitti nivelillä korkeamman koulun liikkeitä.

Varsinaisessa kisassa Sissi oli connemarajoukkueen ensimmäinen lähtijä. Vähän se jarrutti ennen estettä, mutta lopulta kierros sujui hyvin. Pujottelussa se ei ehkä ihan joka väliin kääntynyt, mutta moni muukin viuhahti ohi. Connemarat suoriutuivat hienosti ja menivät omassa parissaan foresteja vastaan A-finaaliin. Siinä mukana olivat welshit, shettikset ja connemarat. B-finaalissa paremmuudesta kisasivat russit, dartmoorit ja forestit. Kisa oli tasainen ja welshit veivät voiton niukasti. Shettikset ja connemarat tulivat maaliin rinta rinnan ja päätyivät siis jaetulle toiselle sijalle. Tähän tosin ei oltu ruusukkessa varauduttu, joten connemaroille tuli valkoiset rusetit. Paras sijoitus kisan historiassa. Meillä oli kyllä hyvä joukkue, kisaponeja kaikki. Sissi ja Nipsu ( Banks Cadeau) olivat esiintyneet ennenkin messuyleisön edessä.

Sissi ja reipas poninhoitaja Peppi
connemarat esittelyssä: Edenwoods Cassiopeia Cashel, Skatholm Thunder Ball ja Banks Cadeau

Sissi ja Sara radalla
TeamConnemara: Pallo, Sissi ja Nipsu
Tyytyväiset messuilijat
Kisan jälkeen Sissi pääsi karsinaan ja kiersimme vähän messuja. Itse en käynyt muilla GoExpo-puolilla lainkaan, mutta hevospuolen kiersin. Mitään ei oikein tarttunut matkaan. Mun kukkarolle ei vaan Animot tai Kingslandit sovi, ei edes kunnon alessa. Jos Animon satulahuopa maksaa tarjouksessa 75 €, niin ei tarvitse edes haaveilla. Parhaat tarjoukset löytyi Horzen kojusta, jossa mm. toppaloimet oli 30€. Viimeinen fullneck tosin meni Saran ponille, joten ei tarvinnut sellaistakaan ostaa. Peppi halusi Lillille harjakassin, joten sellainen tarttui mukaan ja kumiohjat Possulle. Lisäksi isäntä tilasi tuliaisiksi lakuja. Tuttuja oli kiva nähdä ja vaihtaa kuulumisia. Kohtuu hyvissä ajoin päästiin kotiin onnistuneen reissun jälkeen.

Kaikki kuvat: Päivi Kankare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti